Newsflash

In 2015 gaat Microsoft Windows Phone 8 en Windows RT 8.1 volledig integreren. Beide operating systemen draaien op ARM processoren en het schijnt dat Windows RT dan definitief verdwijnt.  Zeker als Windows Phone 8 ook 7” en 10” toestellen gaat ondersteunen. Overigens is Windows 8.1 en Windows 8.1 RT, dat vandaag is vrijgegeven, bijzonder goed ontvangen.

De Amerikaanse operator Verizon heeft de smartphone netwerkactivatiecijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt. Niet verrassend wordt de lijst met 51% aangevoerd door Apple. Dit terwijl Apple’s nieuwe toestellen pas aan het einde van het kwartaal verkocht werden.

BlackBerry is een PR offensief gestart voor haar service- en softwaretak. Even wat feiten:

  • Er zijn wereldwijd 25,000 BB 10 servers geïnstalleerd
  • 33% van alle FTSE (zeg maar de Engelse AEX) bedrijven gebruikt BB10
  • 60% van de Fortune 500 bedrijven heeft een BB10 server

BB10 server ondersteunt iOS, Android en natuurlijk BB10.

BlackBerry komt ook met een bericht dat PWC, na gisteren al KPMG de tweede accountant, in Nederland, België en Duitsland 13,000 BB10 smartphones gaat uitrollen naar haar al hun medewerkers.

De Nederlandse BAS Groep, eigenaar van de Retail formules Dixon, Dynabyte, Mycom en iCentre, gaat Facebook-winkels openen. Particulieren en bedrijven de mogelijkheid geven om hun producten via virtuele winkels te verkopen. BAS zorgt voor de facturatie en levering en de klant krijgt een commissie. Lijkt ons een stap te ver.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel