Newsflash

Eindelijk wat goed nieuws voor BlackBerry. KPMG, een van de vier grote accountants, koopt voor hun Italiaanse vestiging 3.500 nieuwe BlackBerry 10 smartphones, migreert meteen naar BB Enterprise Server 10 en neemt ook het nieuwe BlackBerry's nieuwe device management EMM in gebruik. KPMG is al jarenlang vaste klant van BlackBerry.

Het onderzoeksbureau Counterpoint uit Hong Kong heeft de wereldwijde top 10 van telefoons in augustus bekend gemaakt.

Met maar liefst 5 toestellen is Samsung het best vertegenwoordigd. Natuurlijk staat de S4 nog op de eerste plaats maar de verkoop is in vergelijking met juli wel met  30 % teruggelopen naar 5 miljoen stuks. Apple's nieuwe toestellen waren nog niet geïntroduceerd in augustus. September's overzicht ziet er dan ook waarschijnlijk anders uit. Nokia is met drie toestellen ook ruim vertegenwoordigd. Jammer alleen met feature telefoons en geen smartphones. En juist op de laatste categorie wordt geld verdiend.

Albert Heijn gaat vanaf volgend jaar in al haar winkels gratis WiFI aanbieden via hotspots van KPN. De grootgrutter is een proef begonnen, onder andere in Zwanenburg, en gaat kijken of zij in staat zijn vooral een snelle verbinding te kunnen garanderen. Klanten kunnen tot drie uur per dag gratis op internet.

Samsung meldt dat hun eerste gebogen smartphone, Galaxy Round, niet in Nederland op de markt komt. En dat is nu een keer goed nieuws, want wat moet je met zo'n gebogen toestel?

Apple heeft haar twee assemblagepartners Pegratron en Foxconn, gemeld dat er minder iPhone 5C's geproduceerd gaan worden dit kwartaal. Pegratron's productie moet met 20% omlaag en die van Foxconn met 30%. Maar aan de andere kant lijkt het dat de productie van de iPhone 5S omhoog gaat.

Twitter's omzet is ten opzichte van het tweede kwartaal verdubbeld naar US$ 168,6 miljoen (€ 124.6 miljoen) terwijl het verlies verdrievoudigd naar US$ 64,6 miljoen (€ 47,7 miljoen). Twitter gaat naar de beurs, de New York Stock Exchange, en wil graag US$ 1 miljard (€ 739 miljoen) ophalen. Meer dan 50% van Twitter's omzet wordt uitgegeven aan Research & Development. Dat is hoog heel hoog. In vergelijking Google geeft 14% uit en Facebook 19%.

Rommelt het bij LG Nederland? Wij horen geruchten dat er per 1 november mensen worden ontslagen.

Asus gaat de concurrentieslag aan in de 7” tabletmarkt maar haar 8” tablets. De verkopen in dit afwijkende schermsegment liepen niet goed vandaar dat Asus deze noodgreep moet gaan uitvoeren. Recent nog kwam Asus met de MeMO Pad 8, een 8” tablet met een quad-core processor en een IPS scherm voor US$ 271 (€ 200). En dat is voor een 7” tablet met deze specificities al scherp.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel