Newsflash

Amerikaans onderzoek wijst uit dat een consument in 2013 gemiddeld 22 maanden doet met zijn of haar mobiele telefoon, voordat er een vervangend toestel wordt gekocht. Nog niet zo lang geleden was dit nog 18 maanden. Naast de economische crisis is ook het feit dat telefoons steeds vaker te upgraden zijn naar een nieuwer operating systeem hier debet aan. Wij denken dat ook in Nederland eenzelfde trend te zien is.

Microsoft komt mee Windows 8 phone update GDR 3. Hiermee worden ook 6" smartphones ondersteund kun je maar liefst 6 'levende' tegels op je home-screen zien. Ook draait deze update nu op smartphones met de snelle Snapdragon 800 quad-core processor. Een handige feature, Driving Mode, zorgt dat als je rijdt je minder wordt afgeleidt door allerlei meldingen op je telefoon.

Consumer Intelligence Research Partners heeft de Apple iPhone verkopen in de maand september in Amerika onderzocht. 64% van alle verkochte iPhones was een iPhone 5S gevolgd door de iPhone 5C met 27%. De laatste 9% was de iPhone 4S. De nieuwe iPhone komt pas op 25 oktober naar Nederland.

Het heeft toch nog langer geduurd dan wij hadden gedacht. PostNL stopt met onmiddellijke ingang met de verkoop van haar mobiele diensten aan nieuwe klanten. PostNL startte als MVNO begin 2012 maar is nooit succesvol geweest. Al op 3 september 2012 bracht Telebeeld al het bericht dat het niet goed ging met PostNL mobiel: http://www.telebeeld.nl/actueel/operators/erg-stil-rond-postnl-mobiel.

Het lijkt dat Google de ontwikkeling van haar smartwatch bijna heeft afgerond. Centraal op het horloge komt Google Now te staan inclusief de stem gestuurde kloon van Siri. Google heeft ook veel energie gestopt om de batterij van het horloge zo goed mogelijk te maken. Verder wordt de smartwatch uitgerust met Bluetooth 4.0, dat ook weer relatief energiearm is.

Vandaag maakt Samsung bekend dat de update voor de Galaxy S4 naar Android 4.3 beschikbaar is. Binnenkort te downloaden. Op internet circuleren berichten dat ook de update van de S3 op korte termijn uit komt.

Uit Taiwan komt het verhaal dat zowel Apple als Samsung de introductie van een 12” tablet aan het voorbereiden zijn. Quanta zou de tablet voor Apple gaan assembleren, terwijl Samsung dat zelf gaat doen. Zo’n tablet komt wel erg dicht bij een notebook en wij vragen ons af of dit niet ten koste gaat van de functionaliteit van een tablet. Quanta lijkt ook voor Apple de iWatch te gaan produceren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel