Newsflash

T-Mobile USA schaft internationale roaming af voor data en sms. Vanaf 31 oktober kunnen al hun klanten hun abonnement onder dezelfde voorwaarden als in Amerika in andere 100 landen gebruiken. T-Mobile hoopt hiermee meer klanten te trekken. In Europa zien wij onder druk van de Europese Unie ook de roamingtarieven omlaag gaan. Dit is goed nieuws voor consumenten maar minder goed nieuws voor MVNO-achtige bedrijven als bijvoorbeeld Truphone, die nu goedkope roaming aanbieden.

Het persbericht dat het Zweedse Fingerprint Cards AB overgenomen is door Samsung (b)lijkt vals te zijn. Na het bericht steeg onmiddellijk met 50% waarna de handel is stopgezet. Fingerprint Cards AB heeft inmiddels aangifte gedaan bij de Zweedse politie en beursautoriteit.

Onderzoek van de universiteit van Michigan wijst uit dat TomTom's verkeerinformatie in Amerika verreweg het beste is. Uit de test blijkt dat in 66% van de tijd TomTom accurate informatie over de fileduur geeft. Voor hun grootste concurrent Garmin was dit percentage slechts 4%. Het verzamelen van verkeersinformatie in Amerika gebeurt anders dan in Nederland. In ons land worden vooral sensoren en mobiele telefoon data gebruikt in Amerika is (camera)observatie de bron.

Het Taiwanese Asus (Asustek) heeft de cijfers over september bekend gemaakt. De ruim € 1,06 miljard was het hoogste van 2013 en bijna 3% hoger dan augustus. In vergelijking met 12 maanden geleden zelfs een stijging van 13,1%. Asus verwacht in de laatste 6 maanden van 2013 tussen de 7 en 8 miljoen tablets te verkopen. Imposant.

Er is opnieuw een record gesneuveld in China. Het in Nederland onbekende smartphonemerk Xiaomi heeft in precies 2 minuten en 5 seconden 100.000 nieuwe telefoons verkocht. De nieuwe Xiaomi HongMi heeft quad-core 1,5 GHz Processor, 1 Gb werkgeheugen, een 4,7” scherm met een resolutie van 1080 * 1020 en 4 Gb opslagruimte. Twee camera’s: aan de voorkant een webcam van 1,3 MP en de hoofdcamera is 8 MP. Het toestel heeft Android 4.2 geïnstalleerd en is alleen online te koop voor slechts € 97.

Er zijn meer foto’s verschenen van Android 4.4 KitKat dat draait op de nieuwe Google Nexus 5.

De nieuwe Android versie ziet er nog strakker en vooral transparanter uit. Op het homescreen zijn wat nieuwe apps te vinden waaronder Google Photos, dat in plaats komt van de huidige Gallery app.  Zowel Android 4.4 als de Nexus 5 worden aan het einde van oktober verwacht.

Het schijnt dat Samsung niet helemaal tevreden is met de verkopen van de Galaxy S4. Daarom wordt de opvolger de S5 al in januari aangekondigd. De S5 krijgt net zoals de iPhone 5S een 64-bit CPU met maar liefst 8 kernen. De camera schijnt 16 MP te worden.

Japan Display, fabrikant van telefoonschermen, heeft hun nieuwe 5” WhiteMagic Lcd in massa productie genomen. De schermen hebben een resolutie van 1920 * 1080 en zijn bijzonder helder met toch een relatief laag energiegebruik. Wij verwachten dat deze Lcd op korte termijn vooral in high-end toestellen opduiken.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel