Newsflash

Vorige week konden wij nog berichten dat de grootste Canadese operator Rogers het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry, de Z30, niet in haar winkelassortiment ging opnemen. Vandaag kunnen wij melden dat Rogers van mening is veranderd onder druk van klanten en uit een soort nationalistisch sentiment. Waarschijnlijk heeft BlackBerry ook haar verkoopvoorwaarden aangepast om het nog aantrekkelijker voor Rogers te maken.

In Japan heeft Sony vandaag de Xperia Z1F aangekondigd. Dit is eigenlijk een mini-versie van hun populaire Z1. Het toestel heeft een 4,3" scherm met een resolutie van 1080 * 720. De dual-core 2.2 GHz processor is van Qualcomm en heeft de beschikking over 2 Gb intern geheugen. De externe opslag is 16 Gb en een camera van maar liefst 20,1 MP. Verkrijgbaar in allerlei hippe kleuren. Wel nog even wachten tot december want dan komt dit toestel in de winkel.

In Amerika is een 'blinde' test geweest van camera's van de verschillende top smartphones.

En de winnaar is zonder enige twijfel de Nokia Lumia 1020. De geroemde camera van de nieuwe Apple iPhone 5S is tweede, maar met een straatlengte achterstand. Ondervraagden kregen foto's te zien van de verschillende smartphones, maar wisten niet van welke toestellen meededen.

Nokia heeft de uitnodiging gestuurd voor hun persbijeenkomst op 22 oktober.

Er is nu geen ontkennen meer aan. Nokia gaat op 22 oktober de Lumia 1520 phablet (6") en hun nieuwe Windows RT tablet, de Lumia 2520, aankondigen.

Oud co-CEO en oprichter van BlackBerry Mike Lazaridis heeft zijn belang in het bedrijf verhoogd tot 8% van 5,7%. Samen met medeoprichter Douglas Fregin wil hij ‘zijn’ bedrijf weer terugkopen en van de beurs halen. Het aandeel reageert positief op dit bericht.

De geruchten zwellen aan. De Apple iPhone 6 lijkt toch een 4,7” scherm te krijgen. Tenminste dit melden bronnen in Azië. Daarnaast lijkt Apple te werken aan een iPhone met een nog groter scherm van 5,7”. Maar goed het blijven geruchten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel