Newsflash

Google gaat SMS en MMS berichten integreren in de nieuwe versie (1.3) van hun nog niet zo populaire app Hangouts. Hangouts is Google's instant messenger en is beschikbaar voor de computer, Android tablets en smartphones en iOS.

Net zoals bij Apple's iMessenger kunnen nu direct Sms-berichten uit de applicatie worden verstuurd en ontvangen. Hiermee kan het een serieuze concurrent worden voor bijvoorbeeld WhatApp, die deze functionaliteit niet ondersteunt. Hangouts kan namelijk al standaard op alle Android toestellen geïnstalleerd worden en dat is bij WhatsApp natuurlijk niet het geval.

Samsung is op overnamepad. In totaal is er US$ 1,1 miljard (€ 810 miljoen) beschikbaar. Het lijkt dat Samsung eerst haar pijlen richt op spelletjesmaker Atari. Eerder bod het niet succesvol op Waze dat door Google is opgeslokt. De Koreanen zijn wel wat voorzichtig. In de jaren negentig nam het voor ruim US$ 840 miljoen (€ 620 miljoen) de Amerikaanse computermaker AST Research over. En dit was voor Samsung een absoluut ramp.

Op 16 oktober kondigt HTC officieel de HTC One Max aan in Hongkong. Volgens geruchten wordt dit toestel ook met een vingerafdrukscanner uitgerust en een super groot scherm van maar liefst 5,9".

Het lijkt dat Apple op 22 oktober onder andere een iPad aankondiging gaat doen. Het zou gaan op de volgende generatie iPad en de verwachte retina iPad mini. Daarnaast wordt ook het nieuwe  MAC operating systeem Mavericks gelanceerd. De nieuwe iPads krijgen Apple's nieuwe 64 bit A7 processor. De 5de generatie iPad zou ook een vingerafdruksensor krijgen en dunner zijn de huidige iPad.

Microsoft komt op korte termijn met gebruikersvriendelijke Office apps voor Android en iOS. Op dit moment zijn er alleen Office apps beschikbaar op beide operating systemen voor Office 365 gebruikers.

De nieuwe Google Nexus 5 16 Gb gaat slechts US$ 299 (€ 221) kosten. Dit is meer dan substantieel lager dan smartphones van bijvoorbeeld Sony, Samsung, HTC en LG met vergelijkbare specificaties. Dit gaat zonder twijfel druk op de relatie zetten en de concurrenten zullen zich echt moeten afvragen of Android wel het OS voor hen is in de toekomst.

Obama gaat niet ingrijpen in het patentenconflict tussen Samsung en Apple. Er komt nu een importban op oudere modellen Samsung, die volgens de Amerikaanse rechter twee patenten van Apple schenden: 1) detecteren of een headset is aangesloten 2) swipe/scroll gebaarbesturing. De Amerikaanse president had een veto over de ban kunnen uitspreken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel