Newsflash

Ook Android werkt aan een grafische co-processor zoals die nu al door Apple gebruikt wordt in de iPhone 5S. Het gaat nog wel even duren maar het lijkt dat Motorola, eigendom van Google en maker van chips, al zeilen bijzet om dit op niet al te lange termijn te realiseren. Ook Android zelf moet worden aangepast, omdat het operating systeem nu nog geen extra CPUs ondersteunt.

LG bericht dat zij met een gebogen schermen productieplan precies op schema liggen. Vandaag is officieel hun eerste OLED flexibel scherm 6” in massa productie gegaan. Het nieuwe scherm is slechts 0,44 mm dik en lijkt gebruikt te gaan worden in de nieuwe LG Z-serie. LG en Samsung  - die waarschijnlijk Galaxy Round gaat heten - strijden wie er het eerst met een gebogen telefoon op de markt komt. Samsung scherm is 5,7” groot.

Qualcomm gaat op drie paarden wedden in de draadloosopladen-race. Op dit moment zijn er drie verschillende syndicaten. De eerste PMA, gesteund door Powermat, vind je al wijdverspreid in Amerika. Zo zijn er draadloze oplaadpunten bij McDonald’s en Starbucks. WPC met hun Qi standaard vind je in smartphones. De laatste optie is A4WP dat gebruikt van een resonantie-techniek. Qualcomm gaat nu deelnemen in alle drie syndicaten. Dus altijd prijs.

Ook Nokia komt met een smartwatch. Of toch niet? Sterker nog volgens geruchten gaan de Finnen die op 22 oktober al aankondigen tijdens de Nokia World Conference in het Midden Oosten. Er zijn ook foto’s gelekt, maar die zijn het tonen echt nog niet waard.

De processorfabrikant voor mobiele telefoons en tablets MediaTek heeft enorm goed gedraaid in het derde kwartaal van dit jaar. In september had het bedrijf een omzet van US$ 444 (€ 328 miljoen) en dat is 2,3% hoger dan de maand ervoor. Ten opzichte van 12 maanden eerder, zelfs een stijging met 18,5%.

De aandelen Apple stijgen weer en gaan richting de US$ 500.

Op een dalende markt krijgen beleggers meer en meer vertrouwen in Apple. Op dit moment staat het aandeel 1,68% in vergelijking tot de slotkoers van afgelopen vrijdag. Analisten durven weer aan een koers van boven de US$ 600 te denken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel