Newsflash

YouTube komt met eigen iPhone en iPad applicatie. Eerder maakte Apple bekend dat YouTube niet meer standaard in IOS 6 zat. Nu dus de reactie van Google. Nieuw is dat YouTube advertenties ondersteunt. Of de gebruiker daar nu opzit te wachten.

Samen Sanyo is TomTom nu ook aanbieder geworden van in-car navigatie voor de Mazda 6 Business Line en de Venture Lines.

Goed nieuws voor degenen die E-books in Amerika kopen. Een rechter heeft ervoor gezorgd dat prijsafspraken tussen grote uitgevers en Apple ongedaan zijn gemaakt. Amazon heeft onmiddellijk de prijzen van heel veel e-boeken verlaagd. Sla je slag.

Philips gaat opnieuw mensen ontstaan. Nu gaan er nog eens  2200 extra mensen uit bij de onderdelen Healthcare en Lightning. Eerder werd al aangekondigd dat er 4500 werknemers hun baan zouden verliezen. Dit heeft geen gevolgen voor Philips poging om voet aan de grond te krijgen in de mobiele telefoon en tablet accessoire markt. Sinds kort zijn hun producten ook te koop in de Apple stores.

De nieuwe Nokia Lumia 920 komt in de UK voorlopig exclusief bij Everything Everywhere’s (joint venture Orange en T-Mobile) nieuwe merk EE LTE network te liggen samen met de Samsung Galaxy SIII en HTC One XL.

KPN ontkent dat het een kapitaalinjectie krijgt van América Móvil om de zwakke balans te versterken. Wel is KPN in gesprek met de grootaandeelhouder om op meer gebieden te gaan samenwerken. Hierbij valt te denken aan inkoop, internationale klanten en roaming.

Google heeft een sponsordeal gesloten met een van de grootste publieke Wi-Fi aanbieders in de USA en de wereld Boingo. Eerder was er een pilot in New York voor gratis Wi-Fi en hier worden nu ruim 4.000 hotspots verspreid over heel Amerika aan toegevoegd. Gratis? Ja voor bijna iedereen. Behalve als je toegang probeert de krijgen met iPhone, iPad of Windows Phone toestel want dan moet je gewoon betalen.

Singapore Airlines gaat betaald toegang tot internet aanbieden op 14 vluchten waaronder die van Newark (USA) naar Singapore. Voorlopig rekent Singapore Airlines € 8 voor 10 Mb dataverkeer en € 20 voor 30 Mb. Niet goedkoop maar ook niet exceptioneel duur.

Kevin Packingham Chief Product Officer van Samsung geeft aan dat Bada (Samsung’s eigen operating system voor hun Wave telefoons) geen concurrent is van iOS en Android. Voorlopig gaat Samsung dit vooral in entry level toestellen in Azië gebruiken.

Facebook ontkent te werken aan een smartphone. Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, wil liever tijd steken om een zoekmachine te ontwikkelen om met Google en Microsoft te concurreren.

Het lijkt dat Microsoft moeite heeft om Windows 8 phone op tijd voor de introductie eind oktober klaar te krijgen. Elke vertraging gaat Nokia grote problemen geven.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel