Newsflash

Frappant onderzoek uit Engeland. Nog steeds wordt bestelt 81% van de online klerenaankopen gewoon nog via de computer gedaan. Op de tweede plaats gevolgd door de tablet (11%) en mobiele telefoon (8%).

Lenovo kiest voor Qualcomm in plaats van Intel als processorleverancier voor hun top end smartphones. De nieuwe Lenovo K910, die in het eerste kwartaal van 2014 op de markt komt, krijgt de nieuwe Snapdragon CPU en niet de nieuwe Intel Merrifield. De verwachting is dat ook ZTE voor Qualcomm gaat kiezen.

Baas boven baas. Eerder gaven Walmart en Target al US$ 20 (€ 14,70) op de nieuwe Apple 5C. 's-Werelds grootste elektronicawinkel Best Buy gaat nog een stap verder. Vanaf vandaag tot en met zondag kan je een iPhone 5C kopen met US$ 50 (€ 36,75) extra korting. Je krijgt de korting wel in de vorm van een voucher, maar toch. Lijkt er toch meer en meer op dat Apple's rigide prijsbeleid aan het wankelen is.

Twitter hoopt met haar eerste openbare aandelenuitgifte €740 miljoen op te halen bij beleggers. Op dit moment Twitteren ruim 100 miljoen mensen meer dan 500 miljoen Tweets per dag. Doel van Twitter is om uiteindelijk € 11 miljard op te halen. Tweet, tweet.

Meer geruchten komen naar buiten over Samsung’s eerste smartphone met een buigzaam scherm. Het zou gaan om een telefoon met een 4,7” scherm van 1280 * 720.

Het toestel gaat naar verluid een quad-core processor krijgen met 2 Gb werkgeheugen. Het toestel zal gaan draaien op Android 4.3. Maar goed het blijven geruchten.

Volgens de doorgaans goed ingelicht nieuwssite CrackBerry, praat BlackBerry op dit moment met zowel Cisco, SAP als Google over een mogelijke overname. Daarnaast hebben de Canadezen LG, Intel en Samsung benaderd. Let op: er ligt nog steeds een bod van US$ 4,7 Miljard (€ 3,5 miljard) op tafel van een groep investeerders geleid door Fairfax.

Het grootste Canadese netwerk Rogers gaat de nieuwe BlackBerry Z30 niet verkopen. Volgens de operator is er in hun schappen alleen maar plek voor ‘the biggest winners’. De andere twee netwerken, Bell en Telus, nemen de Z30 wil in hun assortiment op.

Nokia verbreekt hun belofte om het oude operating systeem tot 2016 te blijven ondersteunen met hun aankondiging dat vanaf 1 januarie 2014 Nokia al geen updates meer accepteert van Symbian apps. Appsbouwers zullen voortaan updates via hun eigen website upgrades moeten gaan aanbieden. Hiermee komt defintief een einde aan het Nokia Symbian tijdperk.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel