Newsflash

De bekende investeerder Carl Icahn heeft er bij Apple op aangedrongen om voor minstens US$ 150 miljard (€ 111 miljard) aan eigen aandelen terug te kopen. Hoewel Icahn slechts 0,5% Apple aandelen in zijn bezit heeft , met een waarde van US$ 2 miljard (€ 1,48 miljard) is hij toch bijzonder machtig. Het doel is een nog verdere koersstijging omdat er dan minder ‘vrije’ aandelen in omloop zijn.

De beoogde nieuwe eigenaar van BlackBerry, Prem Watsa, heeft in een interview gezegd dat het bedrijf zich onder zijn leiding alleen nog maar gaat richten op zakelijke klanten.  Juist uit die hoek kwam vandaag wat positief nieuws voor BlackBerry. Zo heeft de NATO BB10 goed gekeurd en het operating systeem voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen. Ook de politie in Colombia gaat over op BB10.

Microsoft biedt op dit moment 200 Gb opslagruimte via Skydrive aan voor US$ 100 (€ 74) per jaar. Dat is in principe ruimte genoeg voor het aantal foto’s dat je ieder uur maakt vanaf je geboorte tot en met de dag dat je afstudeert. Althans dit claimt Microsoft. Wij denken dat zij het niet hebben geprobeerd maar het is wel indrukwekkend.

Apple komt op korte termijn een tweede update van iOS 7 uit, versie 7.0.3. Op dit moment schijnt deze nieuwe versie door werknemers en partners van Apple te worden getest. Welke bugs deze versie gaat oplossen is nog niet bekend.

Wij weten allemaal dat Apple aan een iWatch werkt, toch? Voor het eerst komt nu het gerucht naar buiten dat dit horloge weleens een flexibel scherm kan gaan krijgen. Maar goed dit is en blijft een gerucht.

Het nieuwe vlaggenschip van LG, de G2, is vanaf vandaag in Nederland te koop voor € 549. Hiervoor krijg je 5,2” scherm met een 1080p resolutie. Een quad-core 2,2 GHz processor met 2 Gb aan werkgeheugen. De camera aan de achterkant is 13 MP en de webcam 2,1 MP. Lijkt een redelijke prijs voor deze Android 4.2 smartphone met 32 Gb extern geheugen.

Google play, Google concurrent van bijvoorbeeld de muziek streamingdienst Spotify, is nu ook beschikbaar in Tsjechië, Finland, Liechtenstein, Rusland, Zwitserland en Nederland. Voor € 7,99 per maand kun je onbeperkt muziek streamen. Een serieuze concurrent op deze langzamerhand overvolle markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel