Newsflash

De gemiddelde verkoopprijs van mobiele telefoons daalt in 2017 naar US$ 302 (€ 224). Op dit moment is dat nog US$ 414 (€ 309) . De daling van 27% wordt volgens het Britse onderzoeksbureau Canalys vooral veroorzaakt door het verdwijnen van vooral telefoons in het midden segment.

Er zijn details naar buiten gekomen hoeveel het Apple kost om een iPhone 5S 16 Gb,  in arbeid en componenten, te maken. De iPhone 5 16 Gb kostte Apple US$ 197 (€ 146) en berekeningen geven aan dat de iPhone 5S met US$ 199 (€ 147,50) slechts iets duurder is.  Dit ondanks een betere processor en vingerafdruksensor. De 32 Gb en 64 Gb varianten zijn natuurlijker duurder, respectievelijk US$ 208 (€ 154) en US$ 218 (€ 161.50). Tel uit je winst.

Iets nieuws van Toshiba. Het Japanse bedrijf komt in april 2014 met een dual-camara module. Twee 5 MP camera's die elkaar complimenteren. Hierdoor worden je foto's veel scherper,. Tenminste dat is het idee. Nog even wachten voordat het in een nieuwe smartphone komt, dat wel.

In Amerika gaat T-Mobile geen BlackBerry toestellen meer op voorraad in winkels leggen. Ja, je kan  de toestellen wel proberen, demotelefoons blijven beschikbaar, maar als je er echt één wil, dan bestelt T-Mobile het toestel pas als jij al hebt betaald. Back-to-back noemen ze dat.

Ook BlackBerry’s assemblagepartner Jabil trekt zich terug uit hun samenwerking. Op dit moment is dit Amerikaanse bedrijf bezig te onderzoeken wat de juridische mogelijkheden hiervoor zijn. In Nederland is Jabil nog niet zolang geleden gestopt met het verlenen van reparatieservices voor BlackBerry toestellen. Dit is overgegaan naar het Duitse Arvato. Slimme zet.

De grootste recycler ter wereld, Gazelle, heeft onderzocht wat de gevolgen waren van de introductie van Apple’s nieuwe iPhone 5S en 5C op het aantal aangeboden toestellen. Het lijkt dat de gevolgen voor Samsung groot zijn. Vorig weekend nam het aantal aangeboden Samsung toestellen toe met maar liefst 210%. Verreweg de meeste hiervan waren Galaxy S3 toestellen, gevolgd door de S2 en S4 met ieder 16%. Gazelle ondervroeg 3.000 mensen waarom zij hun toestel gingen inruilen. Maar liefst 36% koos voor een Apple iPhone 5S en 29% voor een 5C.

Apple’s iOS 7 is nog niet gelanceerd of iOS 7.0.2 is er al. De bekende schermvergrendelingsomzeil-bug, door via het instellingcentrum toch toegang te krijgen, is opgelost. Ook is er nu weer een Grieks toetsenbord beschikbaar. Op naar de volgende bugfix.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel