Newsflash

Het kon niet uitblijven. Ook Samsung komt met een gouden telefoon. In het Midden-Oosten is een 'golden' Samsung Galaxy S4 te koop. Wellicht aangestoken door het succes van de iPhone 5S champagne? Kan, maar zelfs Samsung kan niet in 1 week een nieuw toestel op de markt zetten dus de plannen lager er al.

Vanaf gisteren is de Samsung Note 3 en de Galaxy Gear (smartwatch) in Nederland te koop. En zo waar vormde zich her en der in het land rijen voor winkels waar de toestellen te kopen waren.

Het wordt eenzaam voor Microsoft. Dell kondigt aan dat het stopt met de XPS 10, hun enige Windows RT tablet. Microsoft's eigen Surface is op dit moment nog de enige Windows RT tablet op de markt. Eerder trokken Lenovo, Asus en Samsung zich al terug. Eerder deze week kwam Microsoft uit de met Surface II. Bovendien lijkt het dat Nokia op korte termijn ook met een RT tablet komt. Eenzaam, maar niet voor lang.

Meer details komen naar buiten over de bonus die Nokia's CEO Stephen Elop krijgt als het bedrijf door Microsoft wordt overgenomen. Elop krijgt maar liefst US$ 25 miljoen (€ 18,5 miljoen) bij iedere overname. Er is veel rumoer over de bonus ontstaan en Nokia heeft aangedrongen bij Elop op akkoord te gaan met een veel lager bedrag. Maar helaas, Elop ligt in scheiding en naar verluidt gaat zijn (ex-)vrouw niet akkoord met een lager bedrag.

Samsung komt volgende maand in Korea met een mobiele telefoon met een gebogen scherm. Er zijn verder nog geen details bekend maar het dat het toestel een flexibele OLED scherm van Universal Display gaat gebruiken.

Er komen meer details naar buiten over de financiering van de overname van BlackBerry door het Canadese consortium geleid door Fairfax. Het is hun bedoeling dat er bankleningen komen van meer dan US$ 3 miljard en de rest komt van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, aangevuld met de 10% aandelen die Fairfax al in haar bezit heeft. De reactie op de beurs zijn gematigd negatief en het aandeel BlackBerry staat nu ruim 5,50% lager. Ook zelfs lager dan voordat Fairfax de deal aankondigde.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel