Newsflash

Apple heeft het reserveren van iPhone 5S in de Apple stores in Amerika weer teruggedraaid. Gisteren was het nog mogelijk om 24/7 voorraad in Apple stores te bekijken en vervolgens een iPhone in een Apple store naar keuze te reserveren. Helaas kan dat nu niet meer en de levertijd op dit moment is zelfs meer dan 3 weken.

Het Nederlandse VeliQ, leverancier van mobile device management software, komt met MobiDM 4.8 uit. Vanaf ondersteunen zij naast Android, iOS, BB7 ook Windows Phone 8. Vooral het laatste is opmerkelijk omdat VeliQ vorig jaar nog liet weten dat in januari 2013 ook Windows ondersteunt zou worden. Eindelijk de lang verwachte update.

Ook Google komt met een soort ‘kill switch’. Met Android Device Manager kun je nu op afstand je Android toestel vergrendelen en ook volledig wissen. Als je telefoon gestolen wordt is het toestel traceerbaar en zelfs te locken. Natuurlijk moet je toestel dan wel in een Wifi- of mobiele telefoonnetwerk hangen.

HTC heeft te maken met tekorten. Zelfs zo groot dat er bijzonder weinig HTC One Mini’s beschikbaar zijn. Vreemd genoeg gaat het dit keer niet om schermen of chips maar om de behuizing. Tja. Het gaat al slecht met HTC en de verwachting is dat er dit kwartaal zelfs een verlies uit de bus komt. Slecht nieuws dus voor dit bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf Nvidia, bekend als computer videokaarten fabrikant, komt mee eigen tablet, de – hoe origineel – Tegra Note. Het hart van deze 10” tablet is natuurlijk hun eigen Tegra 4 quad-core 4 CPU. De tablet gaat in Amerika US$ 199 (€ 147).

IDC voorspelt dat er in 2014 ruim 450 miljoen smartphones in China verkocht gaan worden. Dit is een groei van 25% in vergelijking met dit jaar. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze groei. 1) De uitrol van 4G 2) China Mobile gaat iPhones verkopen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel