Newsflash

Nokia's eerste Windows RT tablet krijgt de naam Lumia 2520. Het zou gaan om een 10,1" full HD (1920 * 1080) scherm, 2 Gb werkgeheugen en 32 Gb opslaggeheugen. De camera aan de achterkant is 6MP en de webcam 2 MP. Met de sterke batterij kun je ruim 10 uur werken. Verwachte prijs: US$ 499 (€ 369). Het lijkt dat de Lumia 2520 op korte termijn wordt geïntroduceerd.

De Koreaanse site ETnews meldt dat er naast de normale Samsung Galaxy Note 3 ook een soort Note 3 Lite in Korea op de markt komt. De lite krijgt een LCD scherm in plaats van Super AMOLED en bovendien slechts een 8 MP camera. De gewone Note 3 krijgt een 13 MP camera.

Er is meer bekend over de nieuwe tablet van de supermarkt Tesco in Engeland. Komende maandag komt de Hudl in de winkel voor £ 119 (€ 140). De tablet krijgt een 7" scherm met een resolutie van 1440 * 900 en draait op Android 4.2. Natuurlijk staat Tesco's eigen content app, Blinkbox, prominent op de Hudl. De tablet is niet het mooiste apparaat dat je ooit hebt gezien. Beetje plomp en plastic.

LG kondigt de Vu3 aan. Het toestel is bijna vierkant omdat het een beeldschermverhouding van 4:3 heeft.

Het 5,2" scherm heeft een resolutie van 1280 * 960 en dat is veel lager dan de concurrenten in dit segment. Aan de achterkant heeft de Vu3 een 13 MP camera, terwijl de webcam 2,1 MP is. Het toestel komt aanstaande vrijdag in Korea op de markt.

Het enorme verlies van BlackBerry heeft ook grote gevolgen voor hun Taiwanese toeleveranciers. Twee fabrikanten van BlackBerry's toetsenborden, Silitech Technology en Ichia Technologies, hebben al maatregelen genomen en hebben het aantal orders al drastisch zien afnemen. Winstron, het bedrijf dat BlackBerry toestellen assembleert, verwacht dat het aantal orders met ruim 50% gaat afnemen en gaat noodgedwongen mensen ontslaan.

Apple past omzetvooruitzicht voor het lopende kwartaal naar boven aan. Het bedrijf verwacht nu ergens tussen de US$ 34 miljard en  US$ 37 miljard aan omzet (volgens analisten waarschijnlijk US$ 36,1 miljard) met een naar beneden bijgestelde bruto marge van tussen de 36% en 37%. Vorig jaar was de marge nog 40%. Dit alles na de positieve cijfers over de eerste iPhone 5S en 5C verkopen. Het aandeel sloot gisteren op US$ 489,42, een stijging van ruim 4,7% ten opzichte van de slotkoers vrijdag.

De beste app, die op dit moment beschikbaar is, Flipboard komt eindelijk naar Windows Phone 8 smartphones. Het bedrijf heeft net aanvullende financiering gekregen van US$ 50 miljoen, die onder andere gebruikt gaan worden voor het afmaken van Flipboard voor Windows telefoon. Flipboard heeft op dit moment een waarde van US$ 800 miljoen. Hun app is wel al beschikbaar voor Android en iOS.

Microsoft heeft volgens verwachting de Surface II in New York aangekondigd. Eigenlijk twee nieuwe tablets: de Surface 2 (opvolger van de Surface RT) en de Surface 2 Pro. De Surface 2 krijgt een beter scherm, snellere processor en een veel betere batterij en gaat US$ 499 (€ 369) kosten. Ook maakt Microsoft bekend dat er nu 100.000 apps in hun appstore zijn, terwijl dit een jaar geleden er nog maar 10.000 waren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel