Newsflash

Het lijkt dat bijna iedereen overstapt op iOS 7 van Apple. Maar wat moet je tegen klanten zeggen als er geklaagd wordt dat de batterij ineens veel minder lang meegaat? 4 eenvoudige tips, die zeker gaan helpen.

  • Instellingen - Algemeen – Toegankelijkheid – Verminder beweging aanzetten, dit zorgt dat de achtergrond niet meer meebeweegt als je de iPhone beweegt
  • Instellingen - Algemeen – Ververs apps op achtergrond – Zet die apps uit, die je niet wil laten updaten tenzij je ze wil gebruiken
  • Instellingen – Privacy – Locatievoorzieningen- Systeem  - iAds op locatiebasis uit, hiermee krijg je geen advertenties meer gebaseerd op je huidige positie
  • Instellingen – Privacy- Locatievoorzieningen – Systeem- Tijdzone instellen uit, hiermee controleert je iPhone niet constant of de tijd klopt met je huidige locatie

Oud BlackBerry co-CEO Mike Lazaridis, nog steeds in het bezit van een aanzienlijk minderheidsbelang, is zelf dan maar op zoek gegaan naar investeerders, die samen met hem BlackBerry willen kopen. Maar goed of dat nu zo’n goed idee is. Was het niet Lazardis, die ooit eens zei: “er komt nooit maar dan ook nooit een BlackBerry op de markt met een MP3 speler of camera’ . Ja, dat schept vertrouwen.

Google’s Quick Office is vanaf nu gratis voor iOS en Android gebruikers. Vorige jaar kocht Google dit bedrijf. Met Quick Office kan je Office documenten openen en bewerken. Eerder ging Apple Google voor met het vrijgeven van iWorks. Voor Microsoft 365-gebruikers zijn office apps ook gratis. Google heeft ook een nieuw logo. Goed kijken maar het is echt anders.

Wie herinnert zich niet de campagne ‘Intel inside’. Al in 1991 is Intel met dit branding-offensief begonnen en is nog steeds actueel. Miljarden US$ heeft Intel hier aanbesteed. Ongetwijfeld iets minder ambitieus is Qualcomm. Bij sommige smartphones waar een Snapdragon processor inzit, doet Qualcomm een bescheiden flyer in de doos.

Levert de mobiele telefoonfabrikanten ongetwijfeld geld op. Wij twijfelen of deze marketingstrategie ook zoden aan de dijk voor Qualcomm gaat zetten. Wat ons betreft weggegooid geld.

In Londen is vrijdag de verkoop gestart van de nieuwe Apple iPhone 5S en 5C. Volgens een onderzoeksbureau stonden er 10 minuten voor de start van de verkoop 2.860 mensen in de rij. Verder onderzoek wijst uit dat bijna 93% van de wachtenden een iPhone 5S wilden gaan kopen. Jammer want juist die is het schaarst. Waarom stonden mensen in de rij?

88% had overigens al een iPhone. Goed nieuws voor verzekeraars. Maar liefst 43% geeft aan hun nieuwe aanwinst meteen te gaan verzekeren.

Voordat BBM voor Android en iOS goed en wel zijn uitgerold, heeft BlackBerry de apps weer offline gehaald. Er schijnen ‘security issues’ met iOS te zijn. Wanneer de bugs gefixed zijn is nu nog onbekend. Gaat lekker met BlackBerry deze week.

Er zijn screenshots online gezet van de nieuwe Android 4.4 KitKat versie.

Eerste indruk: het ziet er allemaal net even strakker uit.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel