Newsflash

In 2017 worden er 268 miljard apps gedownload uit de diverse mobiele app stores, althans dat is de verwachting van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner.

Verreweg de meeste zijn gratis apps. Van alle beschikbare Apple apps zijn er nu 60% gratis en bij Google al 80%. De groei van het aantal gedownloade gratis apps stijgt explosief met meer dan 306% in 2017 in vergelijking met 2013.

 Een teken aan de wand? In India is Microsoft's Windows 8 Phone iOS voorbij gegaan en neemt nu na Android de tweede plaats in op de mobiele telefoonmarkt. Vooral de Nokia 520 doet het erg goed. Op termijn zullen wij dit ook in andere delen van de wereld zien.

Groot, groter, groots. HTC komt met de One Max. Dit nieuwe toestel gaat, volgens de verhalen, een scherm van maar liefst 5,9" met een resolutie van 1920 * 1080 krijgen en daarnaast een quad-core CPU en 2 Gb werkgeheugen. Maar vooral het scherm valt op natuurlijk. Het toestel komt in oktober op de markt.

Meer groot, groter, groots nieuws. Er komt een Samsung Galaxy Note 12.2 tablet uit. De tablet krijgt een super snelle octa-core processor en een schermresolutie van 2560 * 1600. Mooi.

BBM, het oude BlackBerry pingen, is op 21 september beschikbaar voor Android toestellen en een dag later op 22 september voor iOS. Het verhaal dat BBM for Android exclusief 3 maanden bij Samsung zou komen te liggen, is dus niet waar. En kan jij nu ook pingen vanaf je iPad of alleen met je iPone?

Nokia maakt bekend dat er een buitengewone aandeelhoudersvergadering komt op 18 november om 14:00 uur te Espoo, Finland. Hier is ook Nokia's hoofdkantoor gevestigd. Er is een agenda item: de voorgestelde verkoop van Nokia's services en hardware business aan Microsoft.

De andere Finse mobiele telefoonfabrikant, Jolla, maakt meer details bekend over hun nieuw en eerste smartphone. Het toestel krijgt een dual-core 1,4 GHz Qualcomm processor met 1 Gb werkgeheugen. Het opgeslaggeheugen is standaard 16 Gb maar uitbreidbaar met een SD-kaart. Het scherm is 4,5" groot en heeft een resolutie van 1280 * 768. De camera aan de achterzijde is 8 MP en de webcam is 2 MP.

De acceptatie van Apple's iOS 7 gaat razendsnel. Al meer dan 30% van alle iPhone gebruikers is inmiddels overgestapt naar iOS 7. Wij horen verhalen dat zo'n update soms meer dan 3,5 uur duurt vanwege de drukte op de Apple servers. Nog nooit is een nieuwe OS overigens zo snel geaccepteerd door bestaande gebruikers. Echt uniek. Logisch omdat iOS 7 eigenlijk een totaal vernieuwd besturingssysteem is. Gisteren was iOS 7 om 18:00 uur lokale tijd beschikbaar. Onderstaande grafiek van het totale download verkeer laat een enorme stijging precies om 18:00 uur zien:

Vooruitlopend op de verkoop in Amerika van de iPhone 5S en 5C, ontstaan de eerste rijen wachtende koopwillenden al voor de winkels. Hieronder een foto van Fifth avenue in New York.

Eindelijk is NL Alert ook beschikbaar voor Apple iPhone-gebruikers. Nog wel een beetje weggestopt. Ga naar 'instellingen', daarna 'berichtencentrum' en scrol dan helemaal naar beneden. Daar vind je 'overheidsmeldingen'.

Zoals je kan zien is er wel een 'minor' bug. Helemaal onderaan staat in het Engels dat noodmeldingen/aan invloed heeft op de stand by-tijd van je telefoon. Dit moet natuurlijk eigenlijk in het Nederlands.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel