Newsflash

Goed financieel nieuws voor KPN. Vandaag werd bekend dat het een deal met de belastingdienst heeft gesloten over het boekverlies na de verkoop van hun Duitse dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica. KPN mag € 3,7 miljard van de belasting aftrekken, terwijl het boekverlies slechts € 1,3 miljard is. Wellicht is América Móvil nu wel bereid een hoger bod te doen, omdat KPN ineens meer waard is geworden.

Het Finse bedrijf Jolla maakt bekend dat hun nieuwe mobiele telefoon operating systeem Sailfish, afgeleid van het door Nokia ontwikkelde OS MeeGo, volledig compatibel is gemaakt met Android. Android apps moeten nu zonder probleem direct werken of Sailfish OS. Volgens het bedrijf zijn vooral Aziatische fabrikant zeer geïnteresseerd in deze Android concurrent.

Bump, een Amerikaanse software ontwikkelaar voor Android en iOS apps,  is overgenomen door Google. Het bedrijf was vooral bekend van hun Bump app: gebruikers kunnen contacten, foto’s en bestanden naar elkaar overzetten door toestellen tegen elkaar te houden (bumpen). 

China Unicom, het derde in grootte Chinese netwerk, dat het sinds vorige week meer dan 100,000 Apple iPhone 5S en 5c telefoons in de voorverkoop heeft verkocht. Lijkt goed maar valt zwaar tegen als je je realiseert dat het bedrijf 48 uur na de voorverkoop van de iPhone 5 er meer dan 200,000 al had verkocht.

Weer een gerucht over Apple maar nu met betrekking tot iPad. Volgens een Franse bron wordt er op 15 oktober een iPad pers-event gehouden. Hier zou dan de nieuwe iPad mini retina en wellicht iPad 5de generatie. Kan, maar kan ook zo maar niet waar zijn.

De Belgen en dan vooral Belgacom zijn boos op Amerika. Het lijkt dat deze Amerikaanse inlichtingendienst onlangs via een virus toegang heeft gekregen tot Belgamcom’s computersystemen. Doel zou zijn geweest om klantengegevens te ontvreemden. De systemen zijn nu weer schoon en er zouden geen privégegevens gelekt zijn. Blijft een bizar verhaal.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel