Newsflash

Na de introductie van Apple’s nieuwe iPhone 5S en 5C is het aandeel met meer dan 8% gedaald. Beleggers zijn dus niet echt onder de indruk. Temeer omdat er hardnekkige geruchten gaan dat er problemen zijn met de levering van de vinderafdruksensor voor de 5S. Productie van de 5C ligt wel op schema.

Het Engelse Phones 4U is zeer positief over de voorverkoop van zowel de Apple iPhone 5S als de 5C. In vergelijking met de voorverkoop van de 5, is er een groei te zien van meer dan 10%. Heeft Apple wederom een hit te pakken?

Nokia heeft Microsoft onder druk gezet door met Lumia prottypes te komen, die op Android draaide. Het heeft er alle schijn van dat dit een positief effect heeft gehad op de onderhandelingen en dat deze in ieder geval versneld zijn afgerond. Volgens afspraak mocht Nokia in 2014 weer telefoons gaan verkopen met een ande OS dan Windows Phone. Nokia’s sloot vrijdag 64% op de beurs sinds de aankondiging van de geplande overname door Microsoft.

Grappig nieuws uit Singapore. Voormalige Nokia senior managers hebben daar een bedrijf opgericht dat Newkia heeft. Op korte termijn komen zij wel op de markt met Nokia-achtige telefoons die op Android draaien.

Verder slecht nieuws van HTC. Maakte eerder BlackBerry bekend dat er in Amerika veel ontslagen gaan vallen op hun diverse verkoopafdelingen, het ook geplaagde HTC komt met een vergelijkbaar mededeling. In Amerika wordt maar liefst 20% van HTC’s verkopers op straat gezet. Hoewel de 20 medewerkers zijn niet alleen verkopers. Nee, de gehele organisatie wordt gestroomlijnd.

Een van de oudste en grootste internetshops, GSMweb.nl, is genomineerd voor ‘De Nationale TV Succes Award’. Komende zondag treedt het bedrijf om 12:55 op in deze nieuwe show van RTL 7. GSMweb.nl is al meer dan 15 jaar actief en wordt gezien als internet pionier. Wij wensen hen succes.

Het lijkt de de nieuwe Google Nexus 5, als het toestel tenminste zo gaat heten, al veel erder op de markt komt dan verwacht. Volgens de laatste informatie brengt Google, deze door LG geproduceerde telefoon, al op 14 oktober uit. En wellicht met Android 4.3 oftewel KitKat.

Ook Twitter gaat naar de beurs. In een, hoe origineel, een tweet van afgelopen vrijdag maakt het bedrijf dit bekend.

Er werken nu meer dan 2000 mensen bij het pas 7 jaar geleden opgerichte bedrijf. In die korte tijd heeft het al meer dan US$ 1,1 miljard aan ‘risico’-kapitaal opgehaald. Onderzoek heeft uitgewezen dat Twitter in 2014 al meer dan US$ 1 miljard omzet krijgt uit advertentie-inkomsten.

Het lijkt lastig te zijn om BlackBerry te verkopen. Er is hoegenaamd geen interesse in hun hardware business. Volgens analisten is hun service business, onder andere BBM (pingen), rond de US$ 4 miljard waard, hun patenten rond de US$ 2,5 miljard en verder heeft het bedrijf nog US$ 3,1 cash en in investeringen. Het gaat zeker US$ 2 miljard kosten om de hardware kant te sluiten. Er lijken enkele geheimhoudingsverklaringen te zijn ondertekent, maar nog niets significants.

Uit China komen geruchten dat Huawei in januari een nieuwe Ascend W3 gaat introduceren. Dat wordt dan het derde Windows Phone 8 toestel van Huawei. Het zou gaan om een 4,5” telefoon met een 8 MP camera. Huawei geeft geen commentaar.

 Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel