Newsflash

Op 26 september al komt Nokia met de nieuwe Lumia 1520. Het zou gaan om Nokia's eerste 6" toestel met een resolutie van 1920 * 1080.


Windows Phone 8 kon deze schermgrootte niet aan maar de laatste update (GDR2) ondersteunt dit nu wel.

Het in Nederland nog onbekende Chinese smartphone merk Xiaomi komt met een eigen operating system. Op korte termijn komt hun nieuwe toestel, de Mi4, uit en het lijkt dat het nieuwe op Linux gebaseerde OS hier al op komt.

Yahoo blijft verbazen. Sinds Marissa Mayer is aangesteld als nieuws CEO gaat het bijzonder goed met het bedrijf. De diverse Yahou websites hebben nu per maand meer dan 800 miljoen bezoekers een stijging van maar liefst 20% sinds drie maanden geleden toen zij aantrad. In Amerika is Yahoo de populairste webiste, zelfs boven Google.

Apple staat bekend om haar strakke prijspolitiek. Hier lijkt een eind aangekomen te zijn. Nu al biedt Walmart, werelds grootste retailer, de iPhone 5C US$ 20 goedkoper aan de iPhone 5S US$ 10. Is dit een voorbode van een trendbreuk in Apple's prijsbeleid of slechts een incident?

Er lekken meer details uit over hoe veilig Apple's vingerafdruksensor op de nieuwe iPhone 5S nu is:

  • Op het toestel worden geen volledige scans van vingerafdrukken bewaard. De vingerafdrukgegevens wordt alleen encrypt bewaard
  • In sommige gevallen is je vingerafdruk niet voldoende en wordt je gedwongen ook is pin in te voeren. Bijvoorbeeld als je toestel twee dagen niet gebruikt is
  • Apple heeft een firewall aangelegd tussen de vingerafdruk gegevens en apps van derden
  • Tenslotte garandeert Apple niet dat de sensor altijd werkt. Vooral als je vochtige vingers hebt kan het lastig worden. En natuurlijk als je bijvoorbeeld littekens op je vinger hebt

Apple staat bekend om hun strenge prijspolitiek. Het is voor retailers bijna niet mogelijk met Apple producten te stunten. Daar lijkt nu, in ieder geval in Amerika, een einde aan gekomen te zijn. Walmart, werelds grootste retailer, begint nu al met grote kortingen op Apple’s nieuwe iPhones. Zo krijg je op de iPhone 5S US$ 10 en op de 5C zelfs US$ 20 korting. Wij zijn benieuwd of dit ook overslaat naar Nederland.

Microsoft heeft IMAP-support toegevoegd aan outlook.com. IMAP is een ouder mail-protocol maar wordt nog wel door heel veel mensen gebruikt. Nu kan je dus ook deze e-mail adressen toevoegen op je smartphone en tablet. Eindelijk.

Apple heeft Siri en Microsoft krijgt Halo Cortana. Begin 2014 wordt deze nieuwe personal assistant toegevoegd aan Microsoft’s nieuwe Windows Phone 8.1. Cortana lijkt beter te worden dan Siri, omdat het leert van zijn/haar gebruiker en zich aan hem/haar aanpast. Beter is trouwens niet zo moeilijk, want Siri is echt waardeloos.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel