Newsflash

Een beetje goed nieuws voor TomTom. Het bedrijf gaat samen werken met Sony. Sony gaat TomTom´s kaarten en navigatiesysteem integreren in hun nieuwe in-car entertainmentsysteem. Eerder maakte TomTom al bekend gegevens te gaan leveren aan Renault en Ford. Hun grootste concurrent Nokia Here, vroeger Navteq, maakte gisteren juist bekend voor  Mercedes-Benz te gaan werken

De Franse premier Ayrault heeft het zijn kabinet verboden nog langer te bellen met gewone smartphones. De verschillende afluisterschandalen maken duidelijk dat geen enkele smartphone, zelfs BlackBerry's, 100% veilig is. De ministers krijgen nu een  niet kraakbare telefoon van het Franse bedrijf Thales.

Intel's CEO Bryan Krzanich voorspelt dat er nog dit jaar tablets op de markt komen met een Intel processor, die minder dan US$ 100 gaan kosten. Hij deed deze uitspraak tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco. Krzanich gaf verder geen verdere technische specificaties of op welk operating system de tablets zouden gaan draaien. Intel Atom CPU ondersteunt namelijk beide.

Over enkele weken vallen de folders van de verschillende speelgoedketens weer bij ons allemaal in de bus. Toys R Us loopt hierop vooruit door nu al met de Tabeo e2 kindertablet te komen. Deze tablet is net een slagje groter dan de meeste andere tablets in dit specifieke segment, namelijk  8". De processor is een dual-core 1 GHz CPU, 1 Gb intern geheugen, 8 GB intern opslaggeheugen (uitbreidbaar via een SD-kaart tot 64 Gb), 1024 * 768 hi-res scherm, Android 4,2 met natuurlijk speciale 'kids apps' en par. Verwachte prijs rond de € 119. Wij zijn benieuwd of het Nederlandse Eldohm met hun Telekids tablet in dit geweld meekan.

Vooruitlopend op de verkoop van de nieuwe Apple iPhone 5S in Japan, staat deze consument vanaf vanochtend al in de rij voor de Apple Store in Tokyo:

Hij wil er zeker van zijn dat hij op 20 september een nieuwe 5S kan kopen.

En Apple daalt en daalt maar verder op de beurs na de voor beleggers teleurstellende productintroductie gisteren:

Als het aan Eurocommissaris Kroes ligt, gaan wij allemaal volgend jaar veel minder betalen voor roaming. In principe wordt bellen en het gebruik van data in het buitenland, natuurlijk wel binnen de EU, net zo goedkoop als in het eigen land. Daarnaast wordt overstappen van de ene naar de andere provider nog makkelijker gemaakt. Goed nieuws voor de consument, slecht nieuws voor de netwerken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel