Newsflash

Seagate, werelds grootste harde schijven producent, komt met een ultra dunne, slechts 5 mm dik, harde schijf speciaal ontwikkeld voor Android tablets. Deze 500 Gb schijf komt met maar liefst 8 Gb flash cash, soort mini SSD, dat zorgt dat deze harde schijf super snel is. Daarnaast is de schijf nog schokbestendiger en wordt uitgerust met speciale Android firmware.

De verkoop van BlackBerry lijkt een stapje dichterbij te zijn gekomen. Het voormalige raad van bestuur lid Prem Watsa, schijnt genoeg geld bij elkaar te hebben gesprokkeld, om de voorgenomen overname te financieren. Vooral Canadese pensioenfondsen lijken geïnteresseerd. Beleggers zijn blij, want het BlackBerry aandeel staat nu 4,2% hoger.

KPN start marketing offensief om hun nieuwe serviceprogramma 'Q' te promoten. Q helpt zakelijke klanten met telefonie en IT vragen.

Lukt het Q niet om het probleem telefonisch op te lossen, dan stuurt KPN de Q-monteur langs. Eerder zagen wij initiatieven van TPH met hun uit Amerika overgewaaide Geek Squad. Dit is geen succes geworden en op dit moment krijg je bij een verzekering Geek Squad er gratis bij.

Tja, soms zitten ook wij er compleet naast. Gisteren meldde wij nog dat Amazon met een eigen gratis smartphone zou komen, de Kindle. Vandaag meldt Amazon in een reactie hierop, dat er dit jaar geen enkele smartphone door Amazon gelanceerd gaat worden. Waarvan akte.

Microsoft lanceert op 23 september de nieuwe Surface II tablets in New York. De eerste generatie was geen succes: Microsoft verkocht voor in totaal US$ 853 miljoen aan tablets maar nam op hetzelfde moment ook een afschrijving op voor US$ 900 miljoen. De Surface Pro II gaat volgens de geruchten een nieuwe Intel Haswell processor krijgen, een betere batterij en tot 8 Gb aan intern geheugen. De RT krijgt een verbeterd scherm en ook een grotere batterij. Veel gaat afhangen van Windows 8.1 dat op 18 oktober wordt vrijgegeven.

Nokia komt met het bericht dat Mercedes-Benz hun kaarten gaat gebruiken voor hun nieuwe ‘connected’-auto systeem en wellicht in de toekomst ook voor zelfrijdende auto’s.

Onderzoeksbureau Statcounter heeft uitgezocht wat het populairste platform is voor mobiele internet. 25,7% van al het internetverkeer kwam via een mobiel Samsung toestel (telefoon, smartphone of tablet). Apple was tweede met 23,4% gevolgd door Nokia met 21,7%. Vooral het spectaculaire hoge percentage van Nokia is een verrassing. Let wel: het gaat hierom wereldwijde gegevens. In sommige landen heeft Nokia met een feature telefoons nog steeds een enorm marktaandeel. In Amerika bijvoorbeeld had Apple 52,2%, Samsung 19% en Nokia slechts 1,5%.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel