Newsflash

Sony kondigt op de IFA ter Berlijn inderdaad de nieuwe Z1 (codenaam Honami) aan. Het toestel krijgt een 5” scherm, een quad-core 2,3 GHz CPU, 2 Gb intern geheugen, 2 Gb werkgeheugen, 16 Gb extern geheugen en een 20,7 MP (!) camera met Sony’s G lens (wide angle, en extra zoom mogelijkheden). De Z1 draait op Android 4,2 en is geoptimaliseerd voor Sony’s Smartwatch 2. Komt nog deze maand in Engeland op de markt en wellicht kort daarna ook in Nederland.

Dixons, niet de Nederlandse maar de Engelse, trekt zich definitief terug uit Frankrijk en Turkije. Pixmania, hun Franse webwinkel, wordt verkocht aan het Duitse bedrijf Mutares. De Turkse activiteiten zijn voor € 2,4 miljoen overgedragen aan een voor ons onbekend Turk bedrijf. Al eerder sloot Dixons in de UK hun A1 winkels en richt zich volledig op e-commerce.  Niet helemaal want hun dochter PC World blijft met hun computerwinkel de grootste consumenten IT specialist.

Ook HTC heeft het moeilijk. Het lijkt dat de omzet in augustus 45% lager uitkomt dan 12 maanden geleden.

In vergelijking met vorige maand dalen de verkopen met 16%. Dit alles gaat waarschijnlijk betekenen dat HTC ook voor het hele jaar rode cijfers gaat schrijven.

Eind deze maand is de Nokia Lumia 1020 ook in Nederland te koop. Verwachte adviesverkoopprijs wordt € 699. Het toestel is verkrijgbaar in het wit, zwart en geel. Het unieke aan dit Windows Phone 8 toestel is zonder twijfel de camera dat maar liefst 41 MP is. Nokia’s Pureview technologie zorgt voor de rest.

BlackBerry’s raad van bestuur zet vaart achter de verkoop van het geplaagde bedrijf. Volgens ingewijden willen zij eind november de deal hebben afgerond. Vooral hun software en service business lijkt interessant. Nog steeds gebruiken 60 miljoen mensen bijvoorbeeld BBM (pingen) en met de uitrol van BBM voor iOS en Android kan dit aantal alleen maar groeien.

De Xiaomi Mi3 smartphone wordt volgens verwachting op 5 september in Peking gelanceerd. Volgens geruchten krijgt dit nieuwe toestel een groot scherm (5”)met een dito resolutie van 1920 * 1080 pixels. De CPU heeft een kloksnelheid van 1,8 GHz, 2 Gb werkgeheugen en 13 MP camera. Dit toestel komt zeker niet naar Nederland.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel