Newsflash

Alcatel kondigt de One Touch Hero aan. En geen verrassing, ook hier gaat het om een Phablet. Eigenlijk een kopie van Samsung's Note. Naast natuurlijk een 6" full HD scherm, krijgt de Hero een 1,5 GHz processor met 2 Gb intern geheugen en een 13 MP camera. Je kan verder kiezen voor een 8 Gb of 16 Gb versie. Helaas is niet de laatste Android versie geïnstalleerd maar Android 4,1. Heel vernuftig is dat er een e-ink cover wordt bijgevoegd die naast bescherming voor het toestel ook een e-reader huisvest.

Asus komt met een nieuwe Fonepad. De Fonepad is eigenlijk een combinatie van een smartphone en een tablet.

Je schuift de smartphone in de tablet. De nieuwe Fonepad 7 krijgt twee speakers aan de voorzijde, een betere 5 MP camera en een Intel Atom processor. Wellicht een gevalletje meer voor minder.

Gedwongen door een gigantisch verwacht verlies van Yen 8,1 miljard (ruim € 61,7 miljoen), stopt Panasonic met het ontwikkelen van nieuwe smartphones. Nog geen 2 jaar geleden startte Panasonic een hernieuwd offensief om een speler te worden in de mobiele telefoonmarkt, maar ziet zich nu gedwongen zich alweer terug te trekken. In sommige markten gaat Panasonic wel door met de verkoop van mobiele telefoons van derden, die dan onder hun eigen merknaam over de toonbank gaan. Weer een slachtoffer van de Samsung's en Apple's dominantie.

Via de Amerikaanse site Unbox Therapy is een video naar buiten gekomen waarin schijnbaar de nieuwe Apple iPad5 vergelijken wordt met de huidige iPad.

Is dit echt? Geen idee. Wat wel opvalt is dat de iPad5 dunner en vierkanter is geworden. Een beetje een combinatie van de iPad mini met de Macbook Air.

Volgens IDC groeit de wereldwijde smartphone-markt in 2013 met 40%. Eerder nog dacht IDC dat dit 44% zou zijn. Een geringe terugval dus. Zelfs de totale mobiele telefoonmarkt stijgt met 7,3%. In 2012 was er nog een daling van 1,2%. In het derde kwartaal van 2013 verwacht IDC dat 75,3% van alle verkochte telefoons op Android draait. iOS gaat stijgen, na de verwachte lancering van de iPhone 5S en iPhone 5C naar 16,9%.

Het lijkt dat Microsoft, na de recente aankondiging dat zij Nokia gaan overnemen, toch ook nog geïnteresseerd blijft in BlackBerry. Niet in hun toestellen maar wel in een software en services. BlackBerry’s aandeel steeg gisteren dan ook weer met 5,9%.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel