Newsflash

Het opkomende Chinese merk Xiaomi maakt bekend dat het in slechts 391 dagen meer dan 1 miljard downloads heeft vanuit haar eigen app store. In totaal hebben 17 miljoen gebruikers 5 miljoen downloads per dag uitgevoerd. Omdat het bedrijf ook serieus buiten China wil groeien, is Hugo Barra van Google overgekomen.

Nu gaat ook nog de nationaal coördinator terrorismebestrijding en veiligheid zich bemoeien met de mogelijke overname van KPN door América Móvil. Dick Stoof gaat dan vooral onderzoeken over het alarmnummer 112 en C2000, het toch al falende netwerk voor hulpdiensten, geen risico bij een verkoop zouden lopen. Het moet toch niet gekker worden. Ruikt naar ongepaste chauvinisme.

Er lijkt geen einde aan te komen bij HTC. Nu zijn afgelopen vrijdag drie hooggeplaatste medewerkers  van het bedrijf in Taiwan gearresteerd op verdenkingen van het lekken van bedrijfsgevoelige informatie. De drie zouden van plan zijn geweest om met gestolen gegevens een nieuw bedrijf te beginnen, dat een nieuwe gebruikers interface zou gaan ontwikkelen. Er zouden al verschillende Chinese bedrijven interesse hebben getoond. Het aandeel HTC verloor in een eerste reactie ruim 6,5%.

De Amerikaanse operator Verizon heeft voor US$ 130 miljard Vodafone uit het bedrijf gekocht en hij nu  volledige zeggenschap. In 2012 haalde Verizon een omzet van US$ 75,9 miljard en domineert samen met AT&T de Amerikaanse markt. In 1999 begonnen Verizon en Vodafone hun samenwerking. De Amerikaanse markt maakt een consolidatie slag door. Het Japanse Softbank kocht eerder dit jaar Sprint en T-Mobile USA is samen gegaan met MetroPCS.

Eindelijk goed nieuws voor Microsoft’s Surface RT tablet in Nederland. De consument heeft de Surface RT uitgeroepen tot beste koop en beste getest:

Nu maar hopen dat het toestel, mede ook door de recente prijsverlaging, gaat verkopen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel