Newsflash

Een teken aan de wand? Het onderzoeksbureau IDC maakt bekend dat in het tweede kwartaal van 2013 voor het eerst, er bijna meer zogenaamde Phablets zijn verkocht dan notebooks en tablets samen in Azië.  Een Phablet is een smartphone met een scherm van 5” of groter. Dit marktsegment wordt volledig gedomineerd door Samsung met een marktaandeel van 90%. Er zijn 25,2 miljoen Phablets verstuurd tegen over 25,3 tablets en Notebooks samen. Gaat hetzelfde gebeuren in Europa? Als een gevolg heeft IDC wel al hun forecast voor de groei in het aantal verkochte tablets bijgesteld. Voorlopig is de aanpassing niet significant.

 

Microsoft verdubbelt cloudopslag voor Exchange online en Office 365 gebruikers tot maximaal 50 Gb gratis. Skydrive Pro gebruikers krijgen vanaf begin volgende week ook al 25 Gb. Het lijkt wel oorlog in de cloud.

Naast Google glass is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van een smart watch. Er gaan sterke geruchten dat Google WIMM labs hebben overgenomen. WIMM labs bracht in 2011 een horloge uit, dat draaide op Android.

Een nieuwe directeur bij BlackBerry, Bert Nordberg, beweert dat het bedrijf kan blijven voortbestaan als een niche bedrijf. Zij moeten dan wel gaan denken in niches. Nog steeds heeft BlackBerry namelijk grote ambities. Welke niche dan? Volgens Nordberg:  “BlackBerry is strong on the enterprise business, its products are NSA-proof” Dat is duidelijke taal. Misschien moet Nordberg nog wel even gaan overleggen met zijn CEO, die nog keer op keer meldt dat BlackBerry vooral moet gaan groeien in de consumentenmarkt. En dat is echt kansloos.

Intel’s nieuwe Bay Trail-T procesoren zullen eind oktober voor het eerst in tablets van Acer, Asus en Lenovo verschijnen.  Deze CPU’s zijn sneller en gebruiker minder energie dan de vorige generatie processors. Goed nieuws dus voor gebruikers en Intel natuurlijk. Hoewel niet de goedkoopste CPU op de markt, zeker wel de snelste. En dat telt vooral voor A-merken.

Eigenlijk al oud nieuws. Apple meldt dat zij met hun eigen buy-back c.q. recycle programma komen. Dit vooruitlopend op de verwachte lancering van de iPhone 5S en 5C. Apple biedt meer geld voor je oude iPhone dan een willekeurige recycle site maar eis is wel dat je in een Apple store meteen een nieuwe iPhone koopt. Op dit moment zijn er bijna geen tweedehands 4 en 4S toestellen te koop.

Eerder brachten wij al het bericht dat verkopen van de BlackBerry Q10 in Noord-Amerika geflopt zijn. Helaas verder slecht nieuws voor BlackBerry. De grote Morgan Stanley bank stelt een upgrade van oude toestellen naar nieuwe BB10 smartphones. Dit alles omdat door de voorgestelde verkoop van BlackBerry, hun toekomst en dus de support voor het nieuwe OS, niet zeker is. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel