Newsflash

BlackBerry schijnt de verkoop van hun BlackBerryMessenger tak te overwegen. Het in Nederland bekende 'pingen' was een van de succesfactoren van BlackBerry. Op dit moment zijn er ruim 60 miljoen BBM gebruikers. Ter vergelijking. Concurrent WhatsApp heeft meer dan 250 miljoen actieve gebruikers en exacte getallen van bijvoorbeeld Facebook messenger zijn niet bekend. BlackBerry gaat op korte termijn BBM voor Android en iOS lanceren. Het lijkt dat Samsung hun eerste partner wordt.

Het gaat dan eindelijk gebeuren. In negen steden gaat de Hi winkel dicht en komt er een soort Hi shop-in-ship in de nabij gelegen KPN winkel. Nu heeft KPN nog 110 KPN winkels en 73 Hi winkels. Wij verwachten op korte termijn een verdere reductie in het aantal KPN, Telfort en Hi winkel. Wellicht komen er uniforme KPN winkels met aparte shops voor de diverse merken.

AlgoTrim, een startup uit Zweden, staat op het punt overgenomen te worden door Apple. Het bedrijf specialiseert zich in data compressie. Simpel het in elkaar persen van gegevens zodat het versturen minder bandbreedte kost. Zo kost het versturen van een JPEG file, met de kennis van AlgoTrim, zes keer minder data dan gemiddeld. 

Nokia komt de met een aluminium feature telefoon de 515. Deze telefoon is vanaf september voorlopig alleen nog te koop in Rusland, Duitsland, Zwitserland en Polen. Adviesverkoopprijs is € 115. Dit dunne toestel krijgt een 5 MP camera.

Amerikaans onderzoek wijst uit dat Google in 2013 waarschijnlijk 53,2% van de mobiele advertentie markt in handen heeft. Iets meer dan in 2012 toen dit 52,4% was. Facebook groeit het hardst op deze markt en verdrievoudig haar aandeel naar ruim 15,8%. Juist deze groei zit achter de recente stijging van het Facebook aandeel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel