Newsflash

Het is niet gelukt om de financiering rond te krijgen van de Ubuntu Edge smartphone. Het was de bedoeling om via crowd funding US$ 32 miljoen op te halen in 30 dagen tijd met als doel om een Ubuntu OS toestel te lanceren. Dat is niet gelukt. Wel hebben 27.000 personen en instellingen in totaal US$ 12,8 miljoen toegezegd. Een enorm bedrag in heel korte tijd, maar niet genoeg. De Ubuntu Edge komt er niet.

Een van de grootste problemen van BlackBerry zijn het geringe aantal beschikbare apps. Daarom zijn de Canadezen met een simpel beloningssysteem voor ontwikkelaars gekomen. Voor iedere goedgekeurde app in BlackBerryWorld (de app store) krijgt de bouwen US$ 100. In Amerika is uit onderzoek gebleken dat ruim 39% van de 120.000 apps van een en dezelfde ontwikkelaar S4BB afkomstig zijn. Vaak van slechte kwaliteit. Dit gaat BlackBerry niet helpen.

Begin deze week berichtte wij dat Tesco met een eigen tablet komt. Vandaag meer details. Zo gaat deze nieuwe 7" tablet Hudl heten en voor minder dan £ 100 (€ 117) over de toonbank. Het wachten in Nederland is op de Appie tablet.

LG komt weer met een nieuwe Qwerty smartphone uit in Amerika, de LG Enact. Het al oude design met een uitschuifbaar toetsenbord.

De Enact is een entry-level toestel met een middelmatig 4" scherm, 1,2 GHz CPU, 5 MP camera, Android 4,1, 8 Gb geheugen (uitbreidbaar via microSD) en 4G. Helaas dit toestel komt zeker niet naar Nederland.

Sony heeft gesneden in haar distributeurs en gaat in Engeland verder met drie verdelers. Eén nieuwe, Micro-P, en twee oude, 20:20 Mobile en DataSelect. In Nederland heeft er al een consolidatie slag plaatsgevonden onder de distributie dus dat hoeft Sony niet meer te doen.

Werken in de cloud brengt ook risico's met zich mee. Wederom is er een storing bij Apple's iCloud dienst. In dit geval, volgens Apple, slechts bij 1% van de gebruikers. Maar als je je bedenkt dat er volgens Apple zelf meer dan 300 miljoen iCloud gebruikers zijn hebben hier ruim 3 miljoen mensen hier last van.

Nokia heeft een mooie slag geslagen in Amerika. De Finnen gaan het cabinepersoneel van Delta Airlines uitrusten met hun Nokia Lumia 820. Deze Windows Phone 8 toestellen worden ingezet om aan boord credit card betalingen te doen.

Daarnaast worden de telefoons ingezet om klantrelevante informatie met passagiers te delen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel