Newsflash

Op 2 oktober organiseert KPN een buitengewone aandeelhoudersvergadering over hun plan om hun Duitse dochter E-Plus voor € 8,1 miljard aan Telefónica te verkopen. De aandeelhouders kunnen stemmen over dit voorstel. América Móvil, groot aandeelhouder met 30% van de aandelen, is faliekant tegen. Zoals bekend heeft dit Mexicaanse bedrijf een bod van € 2,40 per aandeel uitgebracht op alle KPN aandelen. De financiering hiervan is overigens net afgerond.

Problemen bij mobile device management ontwikkelaar VeliQ. In juli kwam naar buiten dat ieder kwartaal hun omzet met meer dan 45% stijgt en dat ze net weer een financieringronde (in totaal US$ 9 miljoen) hebben afgerond. Net op tijd want het Rotterdamse bedrijf heeft grote problemen met hun MobiDM app voor iOS. Het lijkt dat na een update in het afgelopen weekend de software niet meer werkt. Slordig als je claimt de veiligheid van mobiele telefoons te verbeteren.

Sony presenteert de gehypte Honami als de Xperia Z1 op de IFA in Berlijn begin september.

KPN heeft definitief afscheid genomen van toestellease voor bij Hi. Alleen Telfort biedt nu nog deze vorm van financiering aan. In juli was het al niet meer mogelijk om bij KPN zelf toestellen te leasen. Juist vanuit Engeland komen heel positieve verhalen over toestellease. Wat heeft KPN fout gedaan?

De Finse startup Jolla stopt de voorverkoop van hun eerste, op het MeeGO gebaseerde operating system Sailfish genaamd, smartphones. Volgens deze oud Nokia medewerkers hebben consumenten uit meer dan 136 verschillende landen een telefoon gereserveerd. De smartphone gaat een 4,5" scherm krijgen, dual core CPU, 4 Gb geheugen, 8 MP camera en een verwisselbare achterkant. Hoewel het OS Sailfish is, draaien op het toestel ook gewoon Android apps. De voorverkoop startte in mei en de toestellen worden nog dit jaar geleverd. Helaas heeft Jolla niet bekend gemaakt hoeveel telefoons er verkocht zijn. Het reserve kostte wel € 100 per toestel.

Er zijn meer details bekend geworden over Apple's iTunes Radio. Het lijkt dat deze concurrent van Spotify in september wordt gelanceerd. In juni verklaarde Apple dat er twee varianten kwamen. Een betaalversie en een gratis door advertentie betaald. Bij deze laatste krijgt de gebruiker iedere 15 minuten een gesproken advertentie en ieder uur een video commercial. Onder de eerste adverteerders zitten Pepsi, McDonald's. P&G en Nissan. Voorlopig nog niet in Nederland.

Verdere tekenen van het verzwakken van Apple's positie op de tabletmarkt. Nu komen berichten uit China, waar de iPad meer en meer terrein verliest. 12 maanden geleden was het marktaandeel nog 49% maar volgens IDC is dat gedaald naar slechts 28%. Grote winnaar, zoals zo vaak, is Samsung. Zij hebben nu 11% van de markt gevolgd door Lenovo met 8%.

Het gaat niet goed met HTC. Een simpele constatering als jij kijkt naar de koers van het HTC aandeel.

Op dit moment is een aandeel HTC Taiwan $ 149,50 (€ 3,73) waard terwijl dat in juli nog boven de Taiwan $ 290 (€ 7.24) lag.

 

Volgens het Reuter is het grootste probleem van HTC hun CEO Peter Chou. Hij combineert twee uiterste: enorm oog voor detail en het maken van ultra snelle beslissingen. Enkel jaar geleden was vooral het nemen van beslissingen cruciaal voor het succes van het bedrijf. Helaas heeft Chou nu geen idee welke kant hij met HTC op moet gaan. Jammer genoeg is er binnen HTC geen opvolger die klaar staat. Is HTC wellicht een prooi voor Huawei, Lenovo of ZTE?

Netflix, de Amerikaanse all-you-can-watch film- en TV serieaanbieder voor een maandelijkse fee van waarschijnlijk € 7,99, begint rond 11 september in Nederland. Dit blijkt uit een persuitnodiging die vandaag verstuurd is.

De Amerikaanse leverancier van robuuste mobiele telefoon accessoires, Otterbox heeft wederom een zaak gewonnen tegen nagemaakte producten. Een rechter in Amerika veroordeelt S&P trading Inc. tot het betalen van schade van minimaal US$ 2 miljoen voor het verkopen van maar liefst 146.025 illegale mobiele telefoonhoesjes. Kassa.

Interessante uitspraken van LG's Bulgaarse marketing manager. Volgens hem komt LG nog dit jaar met een Android tablet en volgend jaar met een 6" mobiele telefoon. Ook komt er in 2014 een smartwatch, Firefox OS smartphone en waarschijnlijk ook toestellen met buigzame schermen. Dat Dimitar Valev, na het doen van deze uitspraken, dit allemaal nog meemaakt bij LG is echter hoogst onwaarschijnlijk.

Samsung is er van overtuigd dat een clam shell type smartphones bestaansrecht hebben. Vandaag kwam Samsung met foto's en technische specificaties van de Galaxy Golden.

 

De Golden heeft een 3,7" super Amoled scherm, 1,7 GHz CPU, 8 MP camera en draait op Android 4.2. De prijs schijnt rond de US$ 700 te liggen. Het is echter zeer de vraag of deze Galaxy ook in Nederland op de markt komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel