Newsflash

Op internet zijn berichten verschenen over een nieuw HTC telefoon de Zara. Dit toestel krijgt naast een 4,5" scherm ook  de beschikking over HTC's nieuwe Android 4.3 schil Sense 5.5. Dat het om een midden klasse toestel gaat blijkt uit de verdere specificaties: dual-core 1,2 GHz CPU, 1 Gb intern geheugen, 8 Gb extern en een 8 MP camera. De achterkant is gemaakt van mat zwart plastic.

's Wereld grootste elektronicazaak, het Amerikaanse Best Buy, meldt de hoogste kwartaalwinst van de afgelopen 24 maanden. Hun nettowinst in het tweede kwartaal was US$ 266 miljoen (ongeveer € 198 miljoen) een enorme stijging in vergelijking met een jaar geleden toen dit slechts US$ 12 miljoen (€ 8,9 miljoen). De omzet daalt wel licht met 0,4% naar US$ 9,3 miljard (€ 6,92 miljard).

Wederom zijn er op het hoofdkantoor van BlackBerry in Waterloo (Canada) 100 mensen ontslagen. In juli gingen er al 250 mensen de laan uit. Gisteren berichtte wij nog dat ook het aantal geforecaste BlackBerry's met 10% is verlaagd. Kortom het lijkt dat de winter al vroeg is ingetreden voor BlackBerry.

In juni heeft Google het populair Waze overgenomen. Waze is een 'community' navigatie- en verkeersinformatie app. De eerste resultaten zijn nu zichtbaar.

Google maps mobiele gebruikers in Amerika, Engeland en een rits andere landen kunnen nu profiteren van door Waze gebruikers verzameld real time verkeersinformatie. 

Nokia heeft op dit moment 87% van de Windows Phone 8 markt in handen. Gevolgd door Samsung en daarna HTC. Huawei blijft nog verder achter. Het best verkochte Windows 8 toestel is de Nokia Lumia 520 met een aandeel van 27%, de Lumia 920 heeft 17% en de Lumia 620 14%.

Meer details over Samsung’s smartwatch Gear zijn vandaag gelekt. Het horloge heeft een OLED scherm van 2,5” en een resolutie van 320 * 320. In totaal heeft de Gear een diameter van 3”. De Gear heeft verder een 1,2 GHz dual-core processor, bluetooth en NFC en een bewegingssensor die er voorzorgt dat de Gear onmiddellijk aangaat als je hem richting je ogen brengt. De bediening gebeurt via touch/swipe en niet via test. De Gear wordt op 4 september officieel aangekondigd.

Het Chinese ZTE kondigt een reorganisatie aan van haar mobiele telefoon afdeling. Zo komt er een aparte R&D afdeling en wordt hun marketing divisie versterkt. Doel is dat in 2016 50% meer dan 50% van ZTE’s omzet uit de verkoop van telefoons komt. Op dit moment is dat 30%. Het meest opmerkelijke is het feit dat er wereldwijd 1000 ZTE flagship stores komen. Wij zijn benieuwd wanneer de ZTE winkel naar Nederland komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel