Newsflash

Het lijkt erop dat HTC en 'Beats by Dr.' Dre na nog geen twee jaar hun partnership aan het heroverwegen zijn. Al op 21 juli 2013 kocht Beats Electronics 25% terug van de eerder aan HTC verkochte aandelen. HTC was voor 50% eigenaar van Beats. De resterende 25% komen op korte termijn weer in handen van Beats. HTC gebruikt de Beats audio branding voor hun meeste Android en Windows smartphones.

Goed nieuws voor treinreizigers. KPN heeft hun WiFi netwerk op stations met onmiddellijke ingang opengezet zodat je er nu gratis en onbeperkt gebruik van kan maken. Het lijkt dat KPN plannen heeft om op meerdere plekken ook buiten de stations hun netwerk volledig open te zetten. T-Mobile overigens geeft reizigers in sommige treinen al gratis toegang. Ook deze pilot is recent verlengd.

Samsung lijkt op korte termijn met vier nieuwe toestellen te komen. De SM-G3815, SM-G3805, SM-G730A en SM-G7102. Dit valt op te maken op vervoersdocumenten van Samsung in India. Eigenlijk zijn alleen de schermgrootte bekend. Het zou gaan om een 4", 4,5", 5" en 5,2" toestellen. Op dit moment natuurlijk nog onbekend of deze telefoons ook naar Nederland komen.

Uit Engeland komt het bericht dat de supermarktgigant Tesco nog voor Kerstmis met een eigen tablet gaat komen. Tesco's eigen Blinkbox, een webbased muziek- en filmservice, wordt standaard geïnstalleerd samen met onder andere Tesco's bestel app. Het is de verwachting dat de tablet gaat draaien op een 'eigen' aangepast Android versie.

Volgens marktonderzoeker Telecompaper bezit 42% van alle Nederlandse huishoudens tenminste een tablet. 19% van de consumenten, die nu nog geen tablet hebben, verklaart dat zij binnen 6 maanden zeker er een gaan aanschaffen. Natuurlijk is de Apple iPad de populairste tablet maar Samsung heeft het momentum. Tablets worden volgens dit onderzoek vooral gebruikt om de surfen en spelletjes te spelen.

Nokia maakt de release van hun Transit app voor Symbian 40 telefoons bekend. De app is te downloaden via de Nokia Store voor Rusland, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Amerika, Engeland, Canada, Australië, Spanje, Finland, Hongarije en Nieuw Zeeland.

Eisa maakt hun mobile devices awards voor 2013/2014 bekend:

Goed nieuws voor HTC en vooral Huawei. Het is de eerste keer dat dit Chinese bedrijf deze prestigieuze prijs in de wacht sleept. Wordt 2013 dan eindelijk het jaar dat Huawei definitief doorbreekt?

Slecht nieuws over BlackBerry. Het schijnt dat het Canadese bedrijf in juli hun forecast voor BB 10 toestellen verlaagd heeft van meer dan 2 miljoen naar slecht 1 miljoen en dat dit getal in augustus met nog eens 10% verlaagd is. In Canada verkoopt de Q5 hoe genaamd niet en is de Q10 al sterk in prijs verlaagd. In Nederland horen wij bijzonder slechte berichten over de door verkoop van de Z10.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel