Newsflash

Huawei timmert hard aan weg de laatste tijd. Zelfs in Nederland zijn er tegenwoordig spotjes op de televisie om de nieuwe Ascend P6 te promoten. Samen met ARM, concurrent van bijvoorbeeld Intel en de CPU leverancier, is het bedrijf nu via twitter een campagne gestart waarbij je een telefoon kan winnen

Hoewel nog niet in de wereldwijde top 5 van fabrikanten, is het slechts een kwestie van tijd dat dit bedrijf in de top 3 beland.

Forester voorspelt dat er in 2017 meer dan 381 miljoen tablets verkocht gaan worden. 82% door consumenten en 18% zakelijk. Volgens hetzelfde rapport zijn er dan meer dan 905 miljoen tablets verkocht wereldwijd. Een op de acht aardbewoners bezit dn een tablet en 60% van de Amerikanen heeft er een en 42% van de Europeanen. De minder ontwikkelde landen blijven achter.

Het gaat niet goed met het bedrijf van lingeriekoningin Marlies Dekkers. Vroeger was zij een aandeelhouder van Youfone, een van de snelst groeiende MVNO's in Nederland. Zit zij nog steeds achter dit Rotterdamse bedrijf en heeft dit voor Youfone financiële gevolgen? Wij houden het in de gaten.

Apple en China Mobile, werelds grootste operator, zijn dicht bij het sluiten van een nieuwe overeenkomst. Beide partijen hebben hier baat bij en vreemd genoeg verkoopt China Mobile nu nog geen Apple producten.  Apple wil graag dat de Chinezen hun nieuwe low budget iPhone gaan verkopen. China Mobile gaat waarschijnlijk een 4G licentie krijgen en heeft daar iPhones voor nodig. Dit alles heeft een positieve werking op de aandelen van Apple die de laatste weken weer aan het stijgen zijn. Gisteren sloot het aandeel net onder de US$ 500.

De nieuwe Nokia Lumia 625 is vanaf 28 augustus te koop in Engeland. Voorlopig alleen nog bij Carphone Warehouse (TPH), Phones4U en drie netwerken. Uniek aan de Lumia 625 is het grote scherm van maar liefst 4,7". Daarnaast draait het toestel natuurlijk op Windows Phone 8 latest edition, beschikt over een 1,2 GHz CPU en een 5 MP camera. Het is nog niet bekend wanneer dit toestel ook in Nederland verkocht gaat worden.

Vanuit Amerika komt het bericht dat Nokia in september met een Windows 8 RT tablet op de markt komt. De tablet krijgt de beschikking over een 2,15 GHz CPU, een 10,1" scherm, 32 Gb aan intern opslagruimte en USB 3.0 aansluitmogelijkheden. Het krijgt een afneembaar toetsenbord, met een extra accu, dat op eenzelfde manier aanklikt als bij de Microsoft Surface. Het is nu nog onduidelijk of deze tablet ook naar Nederland komt.

Zoals vaker zijn hebben de patenten van BlackBerry de meeste waarde voor de partij die het bedrijf wellicht gaat overnemen. Er is een schatting gemaakt hoeveel de patenten waard zouden kunnen zijn. Volgens MDB Capital Group ligt de waarde op dit moment tussen de US$ 2 en US$ 3 miljard. Maar als meerdere partijen, denk aan Microsoft, Apple en bijvoorbeeld Google, tegen elkaar gaan opbieden dan kan de waarde zelfs verdubbelen. BlackBerry heeft in Amerika op dit moment 5,236 actieve patenten.

Het Chinese bedrijf Lenovo maakte vandaag haar tweede kwartaalcijfers bekend. De grootste PC leverancier terwijl boekte een omzet van US$ 8,8 miljard en een winst van US$ 170 miljoen. Het belangrijkste nieuws voor Telebeeld is echter dat voor het eerst Lenovo meer tablets en smartphones dan PC verkocht. Zeker als je je realiseert dat voor het 17de kwartaal op rij, Lenovo sneller groeit dan de computermarkt in zijn geheel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel