Newsflash

Begin augustus heeft Microsoft eindelijk ook hun apps Bing Finance, weer, sport en nieuws bekend van Windows 8 (RT) vrijgegeven voor Windows Phone 8. Al met al lijkt het dat Microsoft de verschillende Windows 8 platformen steeds meer gelijkend wil maken.

 

Hetzelfde Microsoft heeft bekend gemaakt dat Windows 8 voor computers en tablets al op 17 oktober beschikbaar is. Vanaf die datum kan de software gratis vanuit de Windows store geïnstalleerd worden.  Een dat later is deze versie beschikbaar in de winkel en op nieuwe computers. Window 8.1 Phone komt pas in het eerste kwartaal van 2014 op de markt. Nog even wachten dus.


Intel heeft een zogenaamd 'reference design' laten zien aan hun grootste OEM partners van een speciale onderwijs tablet. De tablet is gebaseerd op Intel's populaire Atom CPU en draait op Android. Dit prototype heeft twee camera's, een speciale stylus, ingebouwde speakers en moet leerlingen een interactieve en speciale multimedia ervaring geven.

Volgens Chinese bronnen gaat HTC zich steeds minder richten op Windows Phone 8 toestellen. Deze markt wordt gedomineerd door Nokia, 80% marktaandeel, gevolgd door Samsung (12%) en HTC met 5%. Het lijkt dat Android op korte termijn het enige operating system wordt dat HTC gebruikt.

Hoe duur is nu eigenlijk een telefoon in China. Telebeeld zocht het uit. Een standaard 4" Android 4.2 smartphone met een 1,2 Ghz dual-core CPU, dual-sim en 512 Mb onboard kost minder dan US$ 64 (rond de € 48) als je er 500 in een keer komt. Hier bovenop komt natuurlijk nog wel de vervoerskosten. Een telefoon met betere specs (5" scherm, dual-core 1,2 GHz CPU, 512 Mb intern en 4 Gb extern geheugen, twee camera's en dual-sim) gaat in China voor nog geen US$ 79 (€ 59) over de toonbank.

Het Engelse Toughshield, fabrikant van robuust (ruggedized) smartphones, is op zoek naar een distributiepartner voor de UK en daar buiten. Eerder berichtte wij al dat het bedrijf met een nieuwe stuitertelefoon de R750 uitkomt. Dit toestel heeft enorm goede specificaties. Is Toughshield wellicht een buitenkansje voor een oplettende Nederlandse distributeur?

Nog deze maand komt Acer met een nieuwe telefoon de Liquid Z3. Dit wordt al hun vijfde nieuwe smartphone dit jaar. De Z3 gaat minder dan € 100 kosten en is verkrijgbaar in het zwart en wit. Wat je kan verwachten met zo'n prijs is dat de specificaties niet super zijn: 3,5" scherm, 1 GHz CPU en een 3 MP camera. Vanaf midden augustus in de winkel.

Meer slecht nieuws voor BlackBerry. In Duitsland meldt O2 (Telefonica) dat al hun winkelpersoneel wordt uitgerust met een nieuwe Nokia Windows 8 smartphone. Deze telefoons gaan alle BlackBerry's vervangen. O2 bespaart hiermee meer dan een half miljoen Euro. Telefonica kondigt ook aan hetzelfde in andere landen te gaan doen. Dit alles in het kader van hun nieuwe strategische alliantie met Microsoft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel