Newsflash

Het lijkt erop dat Apple toch nog dit jaar komt met hun retina uitvoering van de iPad mini. Deze nieuwe iPad komt dan in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt. Waarschijnlijk op hetzelfde moment als de nieuwe iPad 5, die lichter en dunner is dan de huidige generatie.

Vanaf komende vrijdag kan je een originele Apple USB oplader kopen voor slechts € 10. Een reeks van recente incidenten dwingt Apple tot actie. Als je een niet-originele lader inlevert bij een Apple store of een officiële Apple partner, dan is het vanaf komende vrijdag  mogelijk om in Engeland, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan en Amerika een nieuwe lader te kopen met flink veel korting. Apple begon met deze actie in China omdat zelfs een gebruiker door een neplader geëlektrocuteerd werd.

BlackBerry kondigt de BlackBerry 9720 aan. Het is en blijft toch wel een beetje vreemd dat BlackBerry met een nieuwe smartphone komt die draait op een oud operating system. Immers de Z10, Q10 en Q5 gebruiken allemaal het nieuwe BB10. De 9720 draait nog gewoon op het oude BB 7. Specificaties zijn ook niet spectaculair: 2,8" touchscreen (480 * 360), 512 Mb intern geheugen en natuurlijk het bekende Qwerty-toetsenbord.  Het wachten is nog op de prijs.

Er komt een Zweeds alternatief voor Whatsapp: Hemlis (geheim in het Zweeds). Deze app, voorlopig alleen voor Android en iOS, verstuurd versleutelde berichten wat voor een optimale beveiliging zorgt. De app is mede ontwikkeld door Pirate Bay icoon Peter Sunde en lijkt het antwoord op de recente afluisterschandalen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel