Newsflash

Samsung meldt het bedrijf iets groots, innovatiefs, spectaculairs en opzienbarends gaat aankondigen op de CES in begin januari. Is dit een verwijzing naar de nieuwe Samsung Galaxy SIV? Bronnen melden dat dit weleens de eerste smartphone zou kunnen worden met een flexibel scherm. Wij denken echter dat dit niet het geval is omdat deze technologie nog in de kinderschoenen staat.

LG meldt dat zij sinds de introductie, tijdens Mobile World Congress in Barcelona in februari van dit jaar, al meer dan 10 miljoen toestellen verkocht hebben. Op dit moment zijn er vier modellen te koop: L3, L5, L7 en recent de L9 (4,7 inch). De smartphones zijn in meer dan 50 verschillende landen te koop.

Het onderzoeksbureau IDC heeft de wereldwijde ‘connected device’-markt onderzocht. Een combinatie van PCs, tablets en smartphones, die allemaal de gebruiker toegang bieden tot internet. De grootste leverancier van dit soort producten is natuurlijk Samsung (21,8% aandeel), gevolgd door Apple (15,1%0. Lenovo is derde (7%). Wat verder opvalt dat de markt sterk gesegmenteerd is. Bijna 50% van de totale markt is voor ‘anders’. IDC verwacht verder dat alleen maar mensen primair hun smartphone gaan gebruiken om te internetten in de komende jaren.

Het gebruik van Apple’s nieuwe navigatie software wordt in sommige delen van Australië afgeraden. De kaarten zijn zo onbetrouwbaar, dat er al diverse mensen hopeloos verdwaald zijn. Gelukkig is iedereen gered, maar in de woestijn is dit natuurlijk levensgevaarlijk. De vraag blijft of dit nu aan Apple of aan TomTom, die via hun bedrijfsonderdeel TeleAtlas de kaarten aan Apple levert.

Enkele jaren geleden nam KPN Ortel over. Nu is bekend geworden dat Ortel Mobile Switzerland verkocht is aan het Zwitserse bedrijf Treternity AG voor een onbekend bedrag. Ortel is in Zwitserland een relatief kleine MVNO en heeft geen eigen netwerk.

De prijzen van de nieuwe Sony Xperia E en E Duo zijn bekend. Beide toestellen zullen rond de € 160 gaan kosten. Eerder gaven wij al de specificaties van beide entry level Android toestellen.

Het duurt erg lang. De door het Agentschap Telecom uitgeschreven veiling, van mobiele telefoon- en datafrequenties met een looptijd van 17 jaar, is 31 oktober gestart. Het agentschap doet geen mededelingen tijdens de duur van de veiling behalve dat er 5 partijen meedoen. Het ligt voor de hand dat naast de 3 operatoren, Vodafone, KPN en T-Mobile, ook UPC/Ziggo en wellicht ook Tele2 meebieden.

Volgens het persbureau Reuters gaat Huawei het aantal personeelsleden in Europa in de komende jaren verdubbelen naar 14.000. Werd eerder al een designcenter in London geopend, nu is bekend gemaakt dat er een R&D afdeling in Finland komt dat zich gaat richten op de ontwikkeling van nieuwe mobiele telefoons. Huawei trekt hier € 91 miljoen voor uit. Daarnaast is bekend geworden dat Huawei een deal heeft gesloten met de Britse operator Three (3). Huawei gaat Three’s netwerk beheren en neemt ook een deel van Three’s werknemers over.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel