Newsflash

Het lijkt dat RIM toch weer te maken heeft met een tegenslag. Canadezen bronnen melden dat het nieuwe BB 10 toestel met toetsenbord wellicht pas in juni 2013 op de markt komt. Weer een uitstel van enkele maanden. Analisten verwachten dat RIM in het eerste kwartaal niet meer dan 400.000 nieuwe toestellen gaat verkopen en in het kwartaal daarop volgende 2,5 miljoen toestellen. Kortom ook dit valt tegen.

Het kan verkeren. Apple en Google gaan samen een bieding uitbrengen, na verwachting meer den US$ 500 miljoen, voor Kodak’s patenten, die na hun faillissement door de curator ter overnamen worden aangeboden. Belangrijk detail: Apple heeft bijna alle fabrikanten die Android gebruiken aangeklaagd op Google na.

Volgens de Europese Unie hebben Huawei en ZTE niet toegestane Chinese staatssteun ontvangen. Het gaat hierom de netwerkinfrastructuur delen van de beide bedrijven. Het lijkt dat de EU maatregelen in voorbereiding heeft die wel eens heel gunstig voor de Europese bedrijven zoals Ericsson, Nokia Siemens en Alcatel-Lucent kunnen uitpakken. Het is algemeen bekend dat zowel ZTE als Huawei in ruil voor infrastructuur deals ook dan het een en ander verwachten van de operatoren op het gebied van aankopen mobiele telefoons. Deze uitspraak kan wel eens het begin zijn van een beerput.

De aandelen van het Amerikaanse elektronische voucher en koopje-aanbieder Groupon zijn vrijdag met ruim 22,8% hoger gesloten. Dit op geruchten dat Google weer interesse heeft in dit bedrijf. Volgens verhalen bod Google voor Groupon’s beursgang US$ 6 miljard. Op dit moment is de beurswaarde ‘slechts’ US$ 3,1 miljard.

Nokia heeft ook een deal gesloten met China Unicom voor de verkoop van de Lumia 920. Eerder werd al bekend dat China Mobile een speciale Lumia 920T in hun assortiment opneemt. Wederom goed nieuws voor de Finnen dus.

Eerder maakte wij al bekend dat ook ZTE met een nieuwe super smartphone komt de Nubia Z5. Nu zijn er meer details bekend. Het toestel krijgt een Quad-Core 1,5 GHz Snapdragon Z4 CPU met 2 Gb werkgeheugen en een 13 MP camera. Het scherm is 5 inch groot maar flinterdun: slecht 7,7 mm. Als het goed is komt de Nubia Z5 volgende week in China op de markt.

Het kan altijd groter heeft Huawei vast gedacht. Het bedrijf komt met een 6,1 inch smartphone die volgens de geruchten Ascend Mate gaat heten. De processor wordt een 1,8 GHz Quad-core en hierdoor op papier meteen de snelste smartphone. Het schijnt dat deze nieuwe tablet phone op de CES begin januari officieel wordt aangekondigd.

Bose komt met de Soundlink III, die beschikt over een Apple Lightning adapter. Nog in december is deze externe box voor US$ 249,95 in Amerika te koop. Levertijd slechts 7 werkdagen. Dus nog net op tijd voor kerst.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel