Newsflash

Nokia gaat een special variant van de Lumia 920 uitbrengen voor China Mobile. De Lumia 920T werkt op het speciale Chinese 3G netwerk SCDMA 3G. Omdat officieel China Mobile nog steeds geen iPhone 5 deal heeft, is dit goed nieuws voor Nokia. Het toestel is niet goedkoop en gaat met abonnement rond de US$ 739 kosten. Het aandeel Nokia sloot dan ook 5,5% hoger.

ZTE meldt dat het een lening van US$ 20 miljard heeft ontvangen van een door de Chinese overheid gesteunde ontwikkelingsbank. Het bedrag komt de komende 5 jaren vrij en wordt door ZTE gebruikt om vooral hun activiteiten buiten China te laten groeien.  Eerder maakte de Nederlandse regering bekend dat noch ZTE noch Huawei in ons land verdacht worden van spionage.

Naaste de patenten- en tabletoorlog, is er een derde strijd aan het ontstaan. De ‘cloud war’. Iedereen probeert zoveel mogelijk gebruikers naar hun eigen cloud storage oplossing te krijgen. Naast de grootste Dropbox gevolgd door Box.net, Apple’s eigen iCloud en natuurlijk de nieuwe Microsoft dienst SkyDrive, mengt nu ook Vodafone zich in de strijd om de gunst van de eind gebruiker. Vodafone Cloud biedt 5 Gb gratis online opslagruimte aan en meer Gb’s zijn natuurlijk te koop. Zo gaat 50 Gb € 5 per maand extra kosten.  Voorlopig richt Vodafone zich vooral op de consumenten en gaat pas later een dienst voor de zakelijke markt introduceren.

Het Engelse Cyclops komt met haar bekende flitspalen iPhone app nu ook eindelijk naar Nederland. Speedwatch 2.0 is vanaf nu gratis te downloaden via Apple’s App store. Je kan de app gratis gebruiken voor 30 dagen en daarna zou je ervoor moeten betalen. Hoeveel precies?  Daar komen op terug. Kwalitatief is deze app veel beter dan bijvoorbeeld de gratis app van TomTom. Niet voor niets levert Cyclops hun flitspaleninformatie aan bijvoorbeeld Garmin (Navigon) en Telmap. Een echte aanrader.

 

Samsung gaat net zoals bijvoorbeeld Apple, Microsoft en Sony een eigen winkel openen.  In deze nieuwe Samsung winkel in Parijs staan mobiele telefoons en hun services centraal. Het is nog maar de vraag of Samsung ook in Nederland eigen winkels gaat openen.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel