Newsflash

Het lijkt dat Apple hun tweede Nederlandse Apple store gaat openen. Werd eerder dit jaar nog de eerste winkel in Amsterdam op het Leidseplein geopend, het lijkt dat nu Den Haag aan de beurt is. Volgens bronnen wil Apple ook winkels in Utrecht en Rotterdam gaan openen.

Asustek Computer, Asus, denkt dat zij volgend jaar meer dan 12 miljoen tablets gaan verkopen. Zo deelde het bedrijf mee op hun jaarlijkse Global Sales Meeting. Dit jaar werden er 6,3 miljoen van hun tablets verkocht.

Het bekende Amerikaanse bedrijf Dropbox, Cloud storage, heeft nu meer dan 100 miljoen actieve gebruikers. Op hetzelfde moment maakt de onderneming bekend dat het vanaf nu een nieuwe tool ter beschikking stelt aan software ontwikkelaars, Dropbox Chooser, die er voor zorgt dat het makkelijker wordt om foto’s en bestanden up te loaden naar websites.

Apple maakt hun iTunes winkel toegankelijk voor nog eens 56 landen, waaronder Rusland, Zuid Afrika, India en Turkije, waardoor iTunes nu actief is in net iets meer dan 100 lande. De prijs van downloads verschillen nogal. Kost een liedje in ons land € 0,99 in Rusland betaal je slechts € 0,37 per liedje en in India maar € 0,09.

TomTom heeft dan eindelijk een geoptimaliseerde upgrade van hun recente Android app uitgebracht, die ervoor zorgt dat de software nu ook op de nieuwste generatie high resolutie schermen draait zoals de Samsung Galaxy SIII, HTC ONE X en de Google Nexus 4. Daarnaast kan je de kaarten nu downloaden naar een SD-kaart in plaats van het telefoon geheugen en is de post code opzoekfunctionaliteit verbeterd. TomTom Navigation voor Android 1.1 gaat tot 31 december 2012 € 34,99 kosten. Upgrade voor bestaande Android gebruikers is gratis.

Het lijkt dat Facebook WhatsApp helemaal niet meer nodig heeft. Gisteren berichtte wij nog dat Facebook interesse zou hebben om WhatsApp over te nemen. Vandaag brengt Facebook naar buiten dat het niet meer nodig is om ingelogd te zijn om Facebook messenger te gebruiken. Je hebt alleen, net zoals bi WhatsApp, een naam en mobiel telefoonnummer nodig. WhatsApp (en SMS) heeft er een sterke concurrent bij.

Een Amerikaanse analist, Sameer Singh van Tech-Thoughts, heeft berekend dat er dit kwartaal wel eens tussen de 24 en 26 miljoen iPads wereldwijd verkocht kunnen gaan worden. Volgens dezelfde Singh gaan er in deze periode 7 miljoen iPad mini’s over de toonbank.

En daar zijn wij weer. Nu probeert Ericsson een importverbod in Amerika te krijgen op alle Samsung smartphones en tablets. Al enige tijd zijn beide bedrijven in onderhandelingen over vermeende patenten inbreuk en eventueel te betalen royalties.  In de ogen van het Zweedse Ericsson gaat dit allemaal niet snel genoeg, vandaar de rechtszaak.

Google rolt een nieuwe Android versie van Gmail uit via de Google Play store. Als je toestel draait op Android 4.0 of hoger dan zijn er redelijk wat verbetering, zoals bijvoorbeeld ‘pinch-to-zoom ’(eindelijk),  veeg over een mail en je verwijdert hem meteen of je bewaart hem eenvoudig en je kan veel eenvoudiger bestanden en foto’s toevoegen.

Het lijkt dat Apple steeds meer relatief goedkope iPhones verkoopt. Was in 2011 nog bijna 90% van alle verkopen de duurste iPhone, op dat moment de 4S, dit jaar in oktober was de iPhone 5 maar 68% van de totale iPhone verkopen. Bovendien was maar 9% het duurste 64 Gb model terwijl dit een jaar geleden met de 4S 64 Gb nog 23% was. Volume blijft stijgen, maar gebruikers gaan voor de goedkoopste iPhones.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel