Newsflash

Het is 20 jaar geleden dat de eerst SMS werd gestuurd. Een Engelse onderzoeker stuurde een vroege Kerst groet, ‘Merry Christmas’, naar de CEO van Vodafone in de UK. Pas in 1999 werd SMS’en een echt succes. Nu worden er dagelijks miljard berichten verstuurd en wordt SMS links ingehaald door WhatsApp en andere instant messenger applicatie en social media. Wereldwijd sturen meer dan 4 miljard mensen elkaar berichten via SMS. In Engeland alleen al werden er in 2011 meer dan 150 miljard SMS’en gestuurd en de gemiddelde Brit stuur 50 tekstberichten per week.

Er zijn sterke geruchten dat Facebook geïnteresseerd is om WhatsApp over te nemen. Dat kunnen wij ons voorstellen omdat, in tegenstelling tot Facebook, WhatsApp een (gedeeltelijke) betaalde App is. Zo kost de app in Apple’s App store € 0,79. Voor Android gebruikers is het eerste jaar gratis maar daarna betaal je ook. WhatsApp is verreweg de grootste multi-OS messenger, met meer dan 100 miljoen actieve dagelijkse gebruikers. Er hangt zonder twijfel een aardig prijskaartje aan WhatsApp aan dit in 2009 opgerichte Amerikaanse bedrijf.

Meer en meer tijdelijke winkels, de zogenaamde Pop-Up store, worden in Amsterdam geopend. Onder het motto ‘iets tijdelijks, is beter dan helemaal niets’ gaan eigenaren er steeds vaker toe over om dan maar hun lege winkelpanden tijdelijk te verhuren. Zo opende Microsoft nog maar kort geleden een pop-up winkel om Windows (phone) 8 te promoten. In Frankrijk zijn steeds vaker pop-up stores waar operatoren en MVNOs abonnementen verkopen. Ook is er zoiets als ‘shop in the box’. Een soort portable winkel die je uitklapt en aan het einde van de dag weer meeneemt. Ook iets voor Nederland?

Is het nu een camera of toch een mobiele telefoon? Samsung brengt ook in ons land de Samsung Galaxy camera op de markt. Het is een 16 MP camera die gebruikt maakt van Android 4.1. Je kan je foto’s nu meteen uploaden via 3G en WiFi en je hebt toegang tot meer dan 600.000 Android apps. Maar het is en blijft een camera want je kan er niet mee bellen.

De Taiwaneze chipfabrikant MediaTek, met een jaaromzet van meer dan US$ 4 miljard, kondigt aan dat hun nieuwe Quad-Core CPU de MT-6589, niet pas al in januari 2013 op de markt komt, maar dit jaar nog. Dit om vooral de Chinese smartphone fabrikanten de mogelijkheid te geven om deze processor te gebruiken in de toestellen die rond het Chinese nieuwjaar, februari 2013, op de markt komen. Ook Motorola, Sony en LG gaan deze CPU gebruiken. De smartphone van Ambiance Technology, die weer in enorm grote getalen afgelopen zaterdag bij de ALDI werd verkocht, maakt ook gebruik van een MediaTek chip.

Het aantal landen waar Apple’s  iPhone 5 verkocht wordt, stijgt na 7 december met nog eens 50. Het totaal komt hiermee bijna op 100, omdat de nieuwste iPhone op dit moment in 47 landen al te krijgen is. Op 14 december komt daar China nog bij waardoor het totaal aantal tegen de 100 gaat lopen aan het einde van 2012.

Een medewerker van Microsoft verklaart dat het aantal downloads vanuit de Windows Phone app store is verdubbeld sinds de lancering van Windows Phone 8. Hoewel het echt succes natuurlijk nog onbekend is van dit nieuwe OS, lijken alle seinen op groen te staan. Overigens zijn er aanwijzingen dat Microsoft 3 nieuwe Surface tablets gaat uitbrengen in 2013.

HTC maakt net bekend dat op korte termijn naast de Windows 8 Phone HTC 8X ook het kleinere zusje de HTC 8S, op de Nederlandse markt komt. Nou ja kleiner de 8S heeft een 4 inch scherm in plaats van een 4,3 inch die de 8X heeft, een minder goede camera en minder intern geheugen. Wel opmerkelijk dat de eerste twee Windows Phone 8 toestellen in ons land beide van HTC zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel