Newsflash

Microsoft meldt dat de lang verwachte upgrade van Windows Phone 7.5 naar 7.8 begin 2013 komt. Het nieuwe besturingssysteem lijkt op Windows Phone 8 maar is het niet. Ook kunnen oude Phone 7.5 of 7.8 niet upgraden naar 8.

Voor wat het waard is. RIM gaat de naam van hun app store veranderen van BlackBerry App World naar simpel BlackBerry World. Dit om aan te geven dat je er voor meer dan alleen apps terecht kan. Ieder ging Google hen voor. Hun app store heette Android market en nu Google Play. Bij Google kan je bijvoorbeeld naast apps ook al hardware kopen. Voor RIM een logische stap dus.

Het lijkt goed te gaan met de voorverkopen van Nokia’s Lumia 920 en 820. Volgens sommige grote Nederlandse webshops is de 920 net zo populair als de iPhone 5. De toestellen zijn begin 2013 te koop.

De Asus PadFone 2 is vlak voor de kerst te koop in ons land. Dit toestel is zowel een smartphone als een tablet. Eigenlijk is de tablet een docking station dat van je smartphone een tablet maakt door hem eenvoudig in de tablat te schuiven.

Prijzen: voor de 32 Gb versie € 799 en de 64 Gb zelfs € 899. Leuk idee, maar wij vinden de PadFone extreem duur.

Een bericht dat moeilijk te verifiëren is.  Volgens berichten heeft Nokia een advertentie op  het Nederlandstalige gedeelte van LinkedIn gezet waarin een embeded Linux software ingenieur wordt gevraagd. Advertentie is inmiddels weer van de site gehaald. Vraag blijft, als dit waar blijkt te zijn, gaat Nokia zich toch weer op andere platformen, bijvoorbeeld Android, richten?

In Amerika is Google al aan het testen met ‘zelfde dag leveringen’. Handig voor hun hardware producten maar als (economisch) werkt kan Google ook wel een logistieke service provider worden. Het bedrijf heeft de volgende stap reeds gezet door het Canadese start-up bedrijf BufferBox over te nemen. Zij geven consumenten kluisjes waarin de on-line bestelling veilig in kunnen worden afgeleverd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel