Newsflash

Gemengde berichten over de verkopen van de nieuwe Nokia Lumia telefoons. Over het algemeen zijn de reviews in de pers positief. Ook waren er berichten over grote tekorten. Volgens een Duitse analist valt het allemaal bar tegen. Nokia heeft niet meer dan maximaal 10 toestellen per winkel in Duitsland uitgeleverd, dus die zijn snel verkocht. Bovendien is een bepaalde chip schaars vandaar het tekort.  Sterker nog als je kijkt naar beschikbare internet ‘search’-data van bijvoorbeeld Google dan zie dat er hoegenaamd geen interesse is. Wij zullen het pas zeker weten als Nokia haar kwartaalcijfers bekend maakt tot die tijd is het speculeren.

De nieuwe Samsung ch@t 357 kan nu eindelijk ook in Nederland gekocht worden. Het is een eenvoudige feature phone die wel een volledige Qwerty toetsenbord beschikt. Ideaal om te sms’en en voor de social media. Dit toestel gaat verkocht worden in pre-paid bundels gericht op kinderen.

In Amerika is meer dan 50% van alle zoekopdrachten, zowel aan Yahoo als Google, afkomstig van een tablet of smartphone. Hiermee gaat mobiel zoeken voor het eerst de computer voorbij. Goed nieuws voor adverteerders, die zich vooral op mobiel adverteren richten.

De Apple iPhone 5 is nu volop leverbaar. Het lijkt dat in de meeste gevallen consumenten bellend de winkel uitkunnen. Wel is de verwachting van het aantal verkochte iPhones in het laatste kwartaal naar beneden bijgesteld van 49 miljoen stuks naar 45 miljoen. Ook T-Mobile in Amerika gaat de iPhone 5 verkopen. Tot nu toe was dit tegengehouden door Apple omdat zij niet tevreden waren over de eerdere verkopen van T-Mobile. Verder is bekend gemaakt dat de iPhone 5 nu in China is goedgekeurd en dat zowel China Unicom als China Telecom nu klanten orders accepteren.

RIM’s aandelen stijgen maar door. Gisteren kwam daar weer 6% bij. De groei is gebaseerd op de verwachting dat BB 10 het goed gaat doen. Sommige analisten voorspellen weer een winst voor het Canadese bedrijf volgend jaar. Echter meer en meer zakelijke gebruikers kiezen voor iOS en Android waardoor BlackBerry nu op de derde plaats staat.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel