Newsflash

In Amerika heeft Apple´s iOS Android van de eerste plaats verdreven in de smartphone markt. In de 12 weken voor 28 oktober had iOS een aandeel van 48,1% en Android 46,7%. In Europa is het beeld volstrekt anders. In de meeste landen leidt Android ruim ten opzichte van iOS. Opmerkelijk is wel dat in Duitsland Windows het relatief erg goed doet met een aandeel van 11,7%.

In Spanje hebben de drie netwerk operators, Vodafone, Movistar en Orange, de handen ineengeslagen en zijn met en WhatApp concurrent Joyn uitgekomen. De app is ontwikkeld door de GSMA, de associatie van GSM netwerken. Het is de verwachting dat Joyn op korte termijn ook in andere landen, met samenwerking van de verschillende netwerken, in 2013 op de markt komt.

Samsung maakt geen gebruik meer van Qualcomm chips in de nieuwe Samsung Galaxy SIII. De Koreanen hebben ervoor gekozen om voortaan zelf zoveel mogelijk chips te produceren. Hierdoor worden ze nog minder afhankelijk van derden en kan de winst verder worden opgevoerd.

Amazon meldt record verkopen van haar Kindle tablets op Black Friday, de dag na Thanksgivings, en Cyber Monday afgelopen maandag. Op Cyber Monday zijn er nog nooit zoveel Kindles verkocht. Nee gek als je weet dat Amazon, overigens niet alleen in Amerika, ruim US$ 30 korting gaf en tablets verkocht voor slechts US$ 129.

Door: de reactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel