Newsflash

Het is nu de beurt aan Ericsson om Samsung aan te klagen voor het misbruik maken van hun patenten. Eerder was er een overkomst tussen beide bedrijven over het gebruik van deze patenten maar dit is inmiddels verlopen en niet verlengd.

Eigenlijk wel logisch. Uit Taiwan komt het bericht dat de verkoop van GPS modules in het derde kwartaal 2012 met 11,4% gedaald in vergelijking met een eerder kwartaal. Eerder berichtte wij al dat de verkopen van PNDs sterk verminderen omdat steeds meer mensen gebruik maken van navigatie op hun smartphone.

Motorola Mobility, onderdeel van Google, trekt zich langzaam maar zeker terug uit de wereldwijde smartphone markt. Hun meeste internationale websites zijn gesloten, zo ook in grote delen van Europa. Lijkt erop dat Google Motorola echt alleen maar voor haar patenten heeft gekocht. Van het eens zo bloeiende merk is bijna niets meer over.

Het lijkt dat Google zelf actief wordt op de notebook markt. Volgens bronnen komt Google met een 12,5 inch full touch screen Chromebook. Een Chromebook is een combinatie van een netbook (als je nog weet wat dit is) en een tablet dat draait op Chrome OS. Kenmerkend is dat alles zowel apps als bestanden wordt opgeslagen in de ‘cloud’. Tot nu toe nog niet echt een succes.

Is dit nu goed of slecht nieuws over Apple? Uit Amerika komen berichten dat de levertijd van een iPhone 5 is gedaald naar slechts 1 week. Vallen de verkopen tegen of komt de productie nu pas op stoom? Wij zullen het pas weten als Apple haar laatste kwartaal cijfers bekend maakt.

Onderzoek van Nokia wijst uit dat er dagelijks meer dan 1,4 miljard foto’s met mobiele telefoons worden gemaakt wereldwijd. Een ongelofelijk aantal. Maar goed de meeste telefoons hebben tegenwoordig een camera.

De Nexus 4 is via Google’s Playstore weer te koop in Amerika. De verkopen waren door de enorme vraag op 13 november stopgezet. De Nexus 4 is niet te koop in Nederland.

Het doorgaans goed ingelichte Digitimes bericht dat het Taiwaneze Foxconn orders heeft gekregen van zowel Microsoft als Amazon om te beginnen met het produceren van smartphones voor beide bedrijven die in de zomer van 2013 op de markt moeten komen. Microsoft heeft nog wel een voorbehoud ingebouwd. Er komt alleen een eigen telefoon als de verkopen van Windows Phone 8 met de huidige fabrikanten niet goed gaat.

Altijd al willen navigeren in Rusland? Wel dat kan nu omdat Google gedetailleerde kaarten heeft toegevoegd voor maar liefst 45 grote Russische steden waaronder Vladivostok and Sochi (waar volgend jaar de winterspelen gehouden worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel