Newsflash

Zowel de Samsung Galaxy SIII als de nieuwe Note 2 blijven extreem goed verkopen. Over de SIII konden wij al melden dat er wereldwijd meer dan 30 miljoen stuks sinds de introductie in mei zijn verkocht. Van de Note 2 zijn er in enkele weken al meer dan 5 miljoen over de toonbank gegaan. Samsung is hard op weg om in het laatste kwartaal van 2012 meer dan 60 miljoen mobiele telefoons te gaan verkopen.

Het lijkt dat Samsung actie gaat ondernemen om de arbeidsomstandigheden bij hun Chinese leveranciers te verbeteren. Allereerst gaan zij onderzoeken of de fabrikanten zich wel houden aan de door Samsung opgestelde regels en eisen op het gebied van kinderarbeid, overuren en de werkomstandigheden. Dit onderzoek gaat wel even duren omdat Samsung 240 Chinese toeleveranciers heeft.

Het lijkt dat Microsoft zich opmaakt voor het vrijgeven van Windows Phone 7.8 in de komende dagen. Er duiken op internet video’s op van deze upgrade op een Chinese Nokia Lumia 510. Wellicht is het wachten op Samsung, HTC en Nokia tot op het moment dat deze bedrijven de upgrade volledig hebben getest. Al met al goed nieuws voor een grote groep Windows Phone gebruikers. De 7.8 versie is geen 8 (kan het ook nooit worden omdat Windows Phone 8 een ander os is) maar komt aardig in de buurt.

Nokia komt uit met de Asha 205 en 206. De Asha 205 is een echt ‘social media’ toestel met een groot Qwerty toetsenbord en een speciale Facebook toets. De Asha 206 heeft een traditioneel keypad en is in diverse kleuren, onder andere blauw, roze en geel, verkrijgbaar.  Beide toestellen zijn op korte termijn ook in Nederland te koop.

Het lijkt dat Microsoft op korte termijn ook winkels gaat openen in Engeland. Volgens de Financial Times is de reus uit Redmond in gesprek met Britse winkeleigenaren op zoek naar geschikte winkelruimte. Het lijkt dat hun tablet, de Surface, het verrassend goed heeft gedaan de laatste dagen in Amerika tijdens de eerste kerstinkopen.

RIM stijgt maar door. Vandaag zijn de BlackBerry aandelen weer hoger gesloten met 2,1%. Sinds begin november zijn de aandelen met 45% gestegen en zijn nu al bijna 91% hoger dan op het dieptepunt van RIM. De koers sloot op US$ 11,91.

Slecht nieuws voor mobiele telefoonadverteerders zoals Facebook en Google. Een Duits software bedrijf Eyeo heeft een nieuwe Android App op de markt gebracht AdBlock plus genaamd. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hierom een pop-up banner die je ook op PCs hebt. Ook onderdrukt reclamefilmpjes op bijvoorbeeld YouTube die je te zien krijgt voordat je een video kan bekijken. Wij komen hierop terug.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel