Newsflash

Het lijkt dat LG Display het meest profiteert van de goede iPad mini verkopen. Het Koreaanse bedrijf is namelijk de grootste leverancier van schermen aan Apple. Hun grootste concurrent, AU Optronics, kampt met grote technische problemen en is niet in staat om op dit moment te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Apple.

Vanaf 1 januari 2013 moeten operatoren hun klanten weer afrekenen per seconde gebeld aanbieden. In de nieuwe Telecomwet staat dat netwerken minimaal een abonnement moet hebben die afrekenen per seconde ondersteund. Voorwaarden is ook dat deze abonnement vorm niet duurder is dan de andere abonnementen van die operator. Klagen helpt dus wel.

RIM verwacht in de maanden december 2012 tot en met februari 2013, haar fiscale vierde kwartaal, ruim 35,5 miljoen BlackBerry’s te verkopen. Dit is ruim meer dan de eerdere voorspelling van 31,6 miljoen. Het lijkt dat de nieuwe BB 10 smartphones het veel beter gaan doen dan eerder verwacht. Het aandeel RIM reageert bijzonder goed op dit nieuws.

Vooral operatoren lijken massaal positief te staan tegenover de nieuwe software en toestellen. Wellicht is de tijd nu helemaal rijp voor een overnamen van RIM. De aandelen stonden op US$ 144,56 in juni 2008. Nu dus net boven de US$ 10. Tel uit je winst (of verlies).

Blijkbaar kan het in Engeland wel. Huawei heeft daar een deal gesloten met TalkTalk, onderdeel van Carphone Warehouse dat onder andere vaste lijnen en mobiele telefonie aanbiedt, om exclusief de nieuwe Ascend G330 smartphone, Android 4.0 met een 4 inch scherm en een 1 GHz processor, in het assortiment op te nemen. TalkTalk had in 2011 een omzet van £ 1,7 miljard en een winst van £ 35 miljoen. In Nederland wacht Huawei nog steeds op haar doorbraak.

De belangrijkste man binnen Nokia’s camera en imaging afdeling Damien Dinning heeft het Finse bedrijf na 10 jaar plotseling verlaten. Het lijkt erop dat Dinning iets voor zich zelf gaat beginnen. Al met al een redelijke aderlating voor Nokia omdat hun cameratechnologie een belangrijke pilaar is van al hun smartphones.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel