Newsflash

Volgens Digitimes worden er meer dan 5 miljoen Google Nexus 7 tablets in 2012 verkocht. Zeker nu de tablet standaard met meer geheugen is uitgerust en een model met een 3G module is uitgerust. Hoopgevende cijfers voor Google  maar nog lang geen Apple.

Is dit een foto van de nieuwe BlackBerry code naam London? Bijna dagelijks duiken er foto’s op van deze nieuwe full touch smartphone die draait op BB 10:

Officieel worden de nieuwe toestellen en software BB 10 pas op 30 januari 2013 pas getoond.

Uit een onderzoekje onder 1.000 volwassen Amerikanen blijkt dat 87% haar mobiele telefoon gebruikt bij het winkelen. Niet alleen om te bestellen, slechts 50%, maar vooral om prijzen en specificaties te vergelijken. In Amerika zijn coupons (soort vouchers) erg populair. 44% van de ondervraagden hebben recent een elektronische korting bon gebruikt van Amazon, Starbucks of Apple.

Carphone Warehouse, The Phone House in Nederland, in Engeland heeft nog nooit zoveel tablets verkocht als in November. In vergelijking met vorig jaar zelfs 175% meer en sinds oktober gaan er 75% meer tablets over de toonbank. Wel heeft Carphone hiervoor de prijzen moeten verlagen en zijn ze verreweg te goedkoopste op dit moment. Ook in Nederland zullen de tablets voor Sinterklaas en Kerst de deur uitvliegen. Wil je marge maken richt je dan vooral op accessoires.

Volgens onderzoek van Nielsen Survey in Amerika willen 48% van de kinderen in de leeftijdscategorie 6 – 12 jaar met Kerst een iPad onder de kerstboom. In de categorie 13 jaar en ouder daalt dit naar slechts 21%. Daarnaast wijst onderzoek uit dat er in het laatste kwartaal in Noord-Amerika meer dan 21,5 miljoen tablets verkocht gaan worden veel meer dan notebooks.

Geheugenprijzen blijven maar dalen. In de eerste weken van november in sommige gevallen met meer dan 5%. Er is redelijk wat overproductie omdat fabrikanten massaal overstappen van het maken van computergeheugen naar mobiele toestellen geheugen. Voor het eerst gebruiken smartphones wereldwijd meer geheugen modules dan normale telefoons.

Gemengde geluiden over RIM. Opnieuw heeft een grote Amerikaanse overheidsinstelling, dit keer de NTSB, aangegeven geen gebruik meer te gaan maken van BlackBerry toestellen. Aan de andere kant heeft de nieuwe BB 10 software al de hoogste veiligheidscertificering ontvangen. Aandelen blijven overigens ligt stijgen.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel