Newsflash

Nokia heeft haar nieuwe Apple iOS Here kaartapplicatie vrijgegeven. Het lijkt op een standaard kaarten applicatie zoals die van Google en Apple zelf. Echter het is ook mogelijk om een audio file te downloaden en dan met de app turn-by-turn te navigeren. Later komt Nokia ook nog met een Android versie uit.

De Amerikaanse eigenaar van The Phone House Best Buy maakt haar derde kwartaal cijfers bekend en die vallen zwaar tegen. De omzet ging omlaag van US$ 11,15 miljard naar US$ 10,75 miljard. Een forse teruggang. Belangrijker is echter dat het bedrijf ruim US$ 13 miljoen verlies lijdt tegen een winst van US$ 173 12 maanden geleden. Werk aan de winkel dus.

Een beetje goed nieuws voor de aandeelhouders van RIM. Een bekende Noord-Amerikaanse analist is bijzonder positief over de nieuwe BB 10 en verwacht er veel van. Hieronder heeft het advies voor het RIM aandeel verhoogt naar ‘kopen’. De BlackBerry aandelen zijn inmiddels met ruin 3% gestegen.

Sommige nieuwe Windows Phone toestellen lijken spontaan te rebooten. Vooral in Amerika regent het klachten via de sociale media zoals Twitter. Het lijkt zich toe te spitsen op de Nokia Lumia 920 en HTC 8X. Microsoft gaat de problemen nu zelf onderzoeken.

Een nieuwtje vanuit Engeland. Sinds afgelopen maandag is daar een nieuwe MVNO actief ‘The People’s Operator’. Het speciale aan dit bedrijf is dat zij 25% van hun winst geven aan Engelse goede doelen. Het is de postcode loterij onder de MVNOs. Daarnaast kunnen gebruikers opdracht geven aan TPO om 10% van hun maanduitgaven over te maken aan een goed doel naar keuze. Dit kost niets extra. The People’s Operator heeft alleen pre-paid abonnementen. Iets voor Nederland?

Nadat Digitimes Research gisteren een voorspeling deed voor de mobiele telefoonmarkt in 2013 doen zij dat vandaag voor de wereldwijde tablet markt. Voor het eerst zullen er meer tablets dan notebooks worden verkocht. Digitimes verwacht dat de markt met 38,3% groeit naar 210 miljoen stuks. Apple’s aandeel gaat dalen en Google wordt de tweede grootste leverancier en gaan Samsung voorbij.

Alcatel komt met twee dualsim Android toestellen uit de 993D en 997D. De OneTouch 993D heeft een 4 inch scherm en een 5 MP camera. De 997D krijgt een iets groter scherm, 4,5 inch, en naar verluid een 8 MP camera. Dualsim telefoons worden steeds populairder. Vooral op vakantie is het erg handig als je met een telefoon twee simmetje kan gebruiken. Operatoren zijn niet blij met deze ontwikkeling en zullen dit soort toestellen nooit bij een abonnement gaan aanbieden.

Skype, sinds enige tijd van Microsoft, heeft een nieuwe versie uitgebracht voor Android en dan vooral voor tablets. Het bedrijf merkt dat tablets steeds vaker worden gebruikt om gratis met andere Skype gebruikers te bellen. De nieuwe versie maakt optimaal van de grootte van een tablet scherm in vergelijking met een smartphone. Een echte aanrader.

In Amerika, niet alleen thuismarkt maar ook nog een de grootste voor Apple, heeft Apple op dit moment een smartphone marktaandeel van 55%. In opkomende markten is dit slechts 4%. Ruimte om te groeien dus. Het Apple aandeel sloot ruim 1% lager.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel