Newsflash

Nu is het de beurt aan Samsung. Het bedrijf heeft aartsrivaal LG heeft de rechtbank gevraagd om 7 LG patenten met betrekking tot OLED schermetechnology nietig te verklaren. Dit komt 5 maanden nadat Samsung werknemers gearresteerd zijn over het lekken van gevoelige informatie aan LG.

Het Britse Gear 4 komt met opladers voor Apple’s nieuwste producten. Zo komt er een Lightning oplader voor in de auto en voor thuis. Voor zover wij weten is Gear 4 het eerste bedrijf dat in licentie deze nieuwe Apple accessoires op de markt brengt. Ze zijn niet goedkoop overigens. De autolader kost maar liefst € 24.99 en de thuis later is zelfs nog duurder met € 39,99.

Gisteren konden wij al melden dat de nieuwe Nokia Lumia 920 is uitverkocht in Duitsland en in Amerika. De beurzen reageerden hier bijzonder positief op en het Nokia aandeel sloot maar liefst 3,3% hoger.

Volgens het Nederlandse onderzoeksbureau Telecompaper is de omzet van de Nederlandse mobiele telefoniemarkt in het derde kwartaal met 5,2% gedaald tot € 1,45 miljard. De aanhoudende daling komt vooral door verminderde opbrengst van spraak en sterke concurrentiedruk op juist deze markt. Datagebruik kan het verlies niet geheel compenseren.

In de VS is een medewerker van het New Yorkse vliegveld JFK opgepakt voor vermeende medeplichtigheid aan de diefstal van Apple’s iPad mini’s met een totale waarde van US$ 1,5 miljoen. De verdachte wordt op korte termijn voorgeleid.

Google heeft een belangrijke stap gezet in de uitrol van haar nieuwe Google Music dienst. Het bedrijf heeft diverse licentie-overkomsten gesloten die haar muziekbibliotheek met maar liefst 5,5 miljoen tracks uitbreid en is hiermee vergelijkbaar met het assortiment van Apple en Amazon.

Via Twitter is bekend gemaakt dat Apple meer dan 1 miljoen apps heeft in haar app store. Hiervan is bijna 50%, 493.000 om precies te zijn, betaald en de rest gratis. Verder is bekend geworden dat er 159.000 spelletjes zijn en dat maakt games de grootste categorie. Op dit moment zijn er nog 736.000 apps actief in de app store. 25% van de apps is er inmiddels uitgehaald. Sinds 2008, het jaar waarin de app store werd gelanceerd, zijn er ruim 35 miljard apps gedownload. Ga er maar aan staan.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel