Newsflash

Het lijkt iets beter te gaan met de beschikbaarheid van de iPhone 5 en iPad mini in vooral Amerika. Daarnaast heeft Apple net exclusief met de Amerikaanse operator Sprint de iPad mini LTE uitgebracht. LTE/4G is al in bijna alle grote steden uitgerold. Wat dat opzicht blijven wij in Nederland hopeloos achter.

De licentiedeal tussen HTC en Apple kan nog wel eens een staartje krijgen. Samsung heeft de rechtbank gevraagd om te eisen van Apple dat de details van deze overeenkomst bekend gemaakt worden. De Koreanen willen graag weten of het ook om Apple patenten gaat waarvan  Apple eerder weigerde om deze in licentie te geven aan anderen.

Digitimes heeft interessant onderzoek gedaan naar het aantal 4G/LTE gebruikers wereldwijd. 96 netwerken bieden dit snelle mobiele internet aan in 46 verschillende landen. In Azië met 53% heeft de meeste gebruikers. Europa is tweede met 23%. In 2016 worden bijna 100 miljoen gebruikers verwacht.

Gisteren werd bijvoorbeeld bekend dat in Ierland de LTE frequenties net zijn geveild voor met een opbrengst van € 854,6 miljoen. De winnaars zijn Telefonica, Vodafone, Three en Meteor mobile.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel