Newsflash

Heeft HTC net een schikking getroffen met Apple wordt het bedrijf opnieuw voor de rechter gedaagd om patentschendingen maar dit keer door Nokia. Het gaat om patenten met betrekking tot synchronisatie en databeheer en het efficiënt omgaan met energie.

De Amerikaanse nieuwssite BGR meldt dat Amerikaanse eigenaren van Motorola smartphones US$ 100 extra korting krijgen als zij een nieuwe Motorola kopen omdat het bedrijf hun toestellen niet gaat upgraden naar de laatste Android versie 4.1. Motorola maakte deze belofte in september en komt die nu dus na.

Wij voorspelden het al maar gisteren is Microsoft in Amerika inderdaad aangeklaagd over het externe geheugen van hun nieuwe tablet de Surface. De 32 Gb versie heeft maar een vrij geheugen van 16 Gb. Inmiddels heeft Microsoft in een persbericht meer duidelijkheid gegeven over het geheugen. Een Amerikaanse advocaat, Andrew Sokolowski, neemt hier geen genoegen mee en zet de aanklacht door.

Google heeft gesprekken gevoerd met Dish Network over de aanleg van een eigen 4G netwerk in Amerika. Het feit dat netwerken datalimieten hebben ingevoerd hindert Google. Immers het liefst hebben zij dat iedereen de hele dag naar YouTube kijkt. Wel wordt dit erg kostbaar voor Google dus het is nog maar de vraag of zij dit gaan doorzetten.

In Engeland heeft Vodafone een nieuwe vorm van toestel leasen aangekondigd. Naast een ongelimiteerde bel- en smsbundel en 2 Gb aan data kan de gebruiker ieder jaar een nieuwe smartphone kiezen. Kies je een nieuw toestel dan moet je natuurlijk wel eerst je oude telefoon inleveren. Wellicht ook iets om in Nederland te gaan doen.

Het wordt dringen op je iPhones. Volgens geruchten is Google bijna klaar met de nieuwe iOS versie van Google Maps. Daarnaast heeft Nokia Here, haar nieuwe kaart applicatie, aangekondigd voor iOS. Het wachten is nu nog op een verbeterede versie van Apple’s eigen applicatie.

In Amerika heeft de rechter toegestaan dat ook de nieuwe Apple iPhone 5 en Samsung’s Galaxy SIII en Note deel uit gaan maken van de al langlopende patentenstrijd. Zoals bekend heeft Apple de eerste slag gewonnen en gaat de strijd in de rechtszaal in december verder.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel