Newsflash

De Google Nexus 6, gemaakt door Motorola, is vanaf 18 november te bestellen in Nederland voor € 649. Het lijkt dat het toestel dan begin december vlak voor Sinterklaas geleverd gaat worden.

En weer is het Xiaomi gelukt. Het bedrijf heeft gisteren in China op een dag 720.000 telefoons verkocht in nog geen 12 uur tijd. 11 november is een officiële feestdag – vrijgezellen dag – in China en is eigenlijk een soort winkel dag geworden. Xiaomi verkocht 250.000 Mi 4 toestellen en 460.000 van de Redmi 1S. In totaal ter waarde van € 131 miljoen. Maar dat is dan weer weinig als je bedenkt hoeveel Alibaba verkocht in de eerste twee uur van vrijgezellen dag. Dit bedrijf wist voor € 1,61 miljard aan spullen te verkopen. Tja …

De vrouw van de CEO van BlackBerry John Chen heeft het niet zo met BlackBerry toestellen. Volgens Chen gebruikt zij liever een Samsung Galaxy en kan hij haar niet overtuigen. En helaas voor Chen geldt dat niet alleen voor zijn vrouw maar ook nog voor miljoenen andere consumenten.

Facebook Messenger heeft nu 500 miljoen actieve gebruikers per maand. Nog geen zeven maanden geleden waren dit er slechts 200 miljoen. De enorme stijging is natuurlijk gekomen nadat Facebook hun instant messenger als aparte app uit heeft gebracht, WhatsApp, ook van Facebook, heeft 600 miljoen gebruikers. Niet zo heel veel meer dan Facebook Messenger dus.   

Spanje heeft met 83% de hoogste smartphone penetratie in Europa. Engeland zit op dit moment op 75% en Duitsland op 68%. Volgens GfK is in Nederland de penetratie nu zo rond de 67%. 

Wij denken dat GfK met haar percentage te conservatief is. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel